Studenten spijkeren kennis landstalen bij met minister Geens en Frederic Deborsu - KU Leuven

04 MEI 16. Kennis van de twee grote landstalen is een niet te onderschatten troef op de arbeidsmarkt. Daarom brengen de KU Leuven en de UCL hun studenten voor het derde jaar op rij met elkaar in contact om hun kennis van de andere taal bij te spijkeren. Op 11 mei gaan onder andere Koen Geens en Frederic Deborsu met de studenten in gesprek over het belang van respectievelijk Frans en Nederlands voor hun job.

Voor het derde jaar op rij organiseren de KU Leuven en haar Waalse tegenhanger UCL het TANDEM-project. Dit jaar nemen meer dan 300 Vlaamse en evenveel Waalse studenten deel aan het project. Studenten uit de faculteiten rechtsgeleerdheid, sociale wetenschappen en economie en bedrijfswetenschappen krijgen een buddy van de andere universiteit. De buddy's verkennen elkaars taal aan de hand van de actualiteit, zelf gekozen YouTube-filmpjes of muziek. Daarnaast organiseren de universiteiten ook enkele activiteiten.

Op 11 mei brengt de slotactiviteit van hetTANDEM-project in de faculteit Rechtsgeleerdheid heel wat autoriteiten samen voor rondetafelgesprekken met studenten over het belang van beide landstalen voor hun functie. Aan de verschillende tafels zitten onder andere Koen Geens, minister van justitie, Andre Alen, Nederlandstalig voorzitter bij het Grondwettelijk Hof, Pierre Schaubroeck, voormalig hoofd van de juridische dienst van de Bekaert Groep, Franc,ois Stevenart-Meeus, Magistraat bij het Hof van Beroep in Bergen, Damien Vandermeersch, advocaat-generaal bij het Hof van Cassatie, Franc,ois Desquesnes, senator en Frederic Deborsu, journalist.

De avond wordt afgesloten met presentaties van studenten in beide talen en de uitreiking van de Tandem d'or door minister Geens.

U bent van harte welkom op deze slotactiviteit.

Praktisch: 11 mei 18u College De Valk, Tiensestraat 41, Leuven

Contact: Nathalie Nouwen, Instituut voor Levende Talen