Status update inzake het voorgenomen openbaar bod op alle aandelen van DOCDATA N.V.

Dit is een gezamenlijk persbericht van DOCDATA N.V. en Cocoondd B.V., ingevolge artikel 7 lid 1 van het Besluit openbare biedingen Wft ('het Bob') in verband met het voorgenomen openbare bod door Cocoondd B.V. op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van DOCDATA N.V., die niet reeds gehouden worden door Cocoondd B.V. Deze mededeling en de daaraan gerelateerde documentatie zijn geen aanbod, of een uitnodiging voor het doen van een aanbod, om aandelen DOCDATA N.V. te kopen of hier op in te schrijven. Een openbaar bod zal slechts worden uitgebracht door middel van publicatie van een goedgekeurd biedingsbericht. Dit persbericht mag niet, in zijn geheel of gedeeltelijk, direct of indirect, gepubliceerd, gedistribueerd of anderszins verzonden worden in of naar Australie, de Verenigde Staten, Canada of Japan.

Op 15 april 2016 hebben de heer D.E. Kat en DOCDATA N.V. middels een gezamenlijk persbericht aangekondigd voorwaardelijke overeenstemming te hebben bereikt over een aanbevolen openbaar volledig bod door de heer D.E. Kat, handelend voor zich of namens een nader aan te duiden acquisitievehikel, op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van DOCDATA N.V. ('het Bod'). Inmiddels heeft de heer D.E. Kat de op 29 april 2016 opgerichte besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Cocoondd B.V., gevestigd te Bergen (Noord-Holland), als acquisitievehikel aangewezen. Alle aandelen in het kapitaal van Cocoondd B.V. worden door de heer D.E. Kat gehouden. De heer D.E. Kat staat in persoon garant voor de financiele verplichtingen van Cocoondd B.V. uit hoofde van het Bod.

Ingevolge artikel 7 lid 1 van het Bob is binnen vier weken na aankondiging van een voorgenomen openbaar bod een openbare mededeling vereist. Cocoondd B.V. en DOCDATA N.V. doen in dit kader de volgende mededeling.

Cocoondd B.V. en DOCDATA N.V. bevestigen dat zij goede voortgang boeken met het treffen van de nodige voorbereidingen ter zake van het uitbrengen van het Bod. Cocoondd B.V. verwacht begin juni 2016 een conceptbiedingsbericht ter goedkeuring in te dienen bij de Autoriteit Financiele Markten ('de AFM'), maar zal dit uiterlijk op 8 juli 2016 doen, zijnde de uiterste datum voor het indienen van het conceptbiedingsbericht ingevolge het Bob.

Op dit moment bezit Cocoondd B.V. 1.869.014 gewone aandelen in het kapitaal van DOCDATA N.V., welke een aandelenbelang van 26,7% vertegenwoordigen.

De informatie in dit persbericht is niet bedoeld volledig te zijn. Voor nadere informatie wordt nadrukkelijk verwezen naar het biedingsbericht, dat gepubliceerd zal worden indien en wanneer het Bod uitgebracht wordt. Het biedingsbericht zal de details van het Bod bevatten.

Klik op de link hieronder om het persbericht te downloaden.

------------------------------------------

Het beursgenoteerde DOCDATA N.V. bestaat na de in december 2015 afgeronde verkoop van de twee volledig autonome "lines of business" Docdata en IAI uitsluitend nog uit de vennootschap DOCDATA N.V. zelf.

Waalwijk, Nederland, 11 mei 2016

Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.E.T. Verstraeten, CFO, Tel. 0416 631 100

Corporate website: www.docdatanv.com

Verdere informatie: Cocoondd B.V., gevestigd te Bergen (Noord-Holland)

Woordvoerder: B.A.M. van Hedel, Tel. 06 53 37 90 84

Persbericht 11 mei 2016

May 11, 2016

HUG#2010753 DOCDATA N.V.

DOCDATA N.V.Energieweg 2, 5145 NW Waalwijk, The Netherlands

* T. +31 416 631 100 * F. +31 416 631 111