Uitbreiding voor kinderen in tentoonstelling Pompen of Verzuipen

11 mei 2016

Spelenderwijs keuzes maken in een Overstromingshuis of spelen met de wind in het Windmolenspel

Kinderen zijn graag geziene gasten bij Nieuw Land Erfgoedcentrum, dus toen er werd besloten om de looptijd van de tentoonstelling Pompen of Verzuipen te PoVWind4verlengen, werd er ook gewerkt aan een uitbreiding van de kinderonderdelen. Kinderen kunnen nu, nog meer dan voorheen, spelenderwijs leren over het onderwerp 'Nederlanders en het Water' met o.a. Het Overstromingshuis en Het Windmolenspel. De tentoonstelling Pompen of Verzuipen is te bezoeken tot eind 2016.

Nieuw Land is een familiemuseum en heeft naast de vele vaste presentaties ook altijd een tijdelijke tentoonstelling over een bepaald onderwerp. Op dit moment staat Pompen of Verzuipen in de centrale hal van het museum. Het is een tentoonstelling over de eeuwenoude haat-liefde verhouding tussen Nederlanders en het water. De afgelopen weken is de presentatie uitgebreid met een aantal speciale kinderonderdelen. Zo kunnen de jonge bezoekers op de zolder van een huis wat al ver onder water lijkt te staan klauteren. Spelenderwijs maken zij de keuze in wat ze wel of niet mee kunnen nemen naar zolder wanneer er een overstroming dreigt. Vervolgens kunnen ze de zolder met eigen uitgekozen spullen gaan inrichten. Ook is er een Windmolenspel, een spel waarbij kinderen een polder moeten leegpompen door de windmolens op de juiste manier op de wind te zetten. Dat blijkt een hele uitdaging. Ook nieuw is de selfie-hoek; kruip in de huid van een Hollands meisje, compleet met mutsje en tulp, en fotografeer jezelf. Leuk als aandenken of voor op social media.

De tentoonstelling Pompen of Verzuipen is te bezoeken tot eind 2016. Naast de vele doe-dingen in de tentoonstelling zijn er tijdens vakanties speciale activiteiten die aansluiten bij het onderwerp. Voor meer informatie kijk op de website www.nieuwlanderfgoed.nl