Samenwerkingsovereenkomst Landstede Groep en Kennispoort Regio Zwolle

ZWOLLE - Landstede en Kennispoort Regio Zwolle hebben op dinsdag 10 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dankzij deze samenwerking kunnen innovatieve ondernemers worden geholpen door grensverleggende studenten en vice versa.

Binnen Landstede Ondernemend zijn activiteiten ondergebracht die verbindingen leggen tussen onderwijs en werkveld. Hierbij kunnen studenten praktijkervaring opdoen en halen ze kennis van buiten de organisatie naar binnen. Kennispoort regio Zwolle biedt de mogelijkheid om studenten van Landstede te begeleiden bij innovatietrajecten bij bedrijven. Andersom kunnen bedrijven die aangesloten zijn bij Kennispoort gebruikmaken van het kennisaanbod en de studenteninzet van Landstede.

Versterken innovaties

Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur Landstede Groep, vindt het verbinden van de beroepspraktijk en het verbreden van regionale partners belangrijke pijlers als het gaat over het partnerschap: "Door het onderwijs en het werkveld dichter bij elkaar te brengen, is het zo dat innovaties worden versterkt. Het onderstrepen van de samenwerking heeft dan ook als doel het intensiveren van de innovatiekracht in de regio."

Ondernemendheid

Landstede Groep is een ondernemende organisatie en die nadrukkelijk midden in de samenleving staat. Kennispoort is het innovatienetwerk in de regio Zwolle dat zorgt voor (kruis-)verbindingen tussen ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheid. Bij Kennispoort worden ondernemers met kansrijke, innovatieve ideeen begeleid van idee tot realisatie. Studenten ontwikkelen door de samenwerking een hogere mate van ondernemendheid en bedrijven profiteren van frisse ideeen en extra denkkracht van studenten.

Tijdens de bijeenkomst is ook het Expertisecentrum voor Ondernemend Onderwijs voor de regio gepresenteerd.