Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden mei

Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden mei

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 11 mei 2016- Laatste update: 11 mei 2016 09:48 uur

Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. In deze editie een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in mei 2016.

Transport van liggers voor het viaduct van de nieuwe A9 over de hoofdvaart bij Lijnden.

Gedeeltelijke nachtafsluiting A4 richting Den Haag

In de nacht van 13 op 14 mei wordt de A4 richting Den Haag en Schiphol tussen 22.00 uur en 06.00 uur gedeeltelijk afgesloten vanwege het verwijderen van een tijdelijke wegafzetting en asfalteringswerkzaamheden op de nieuwe parallelbaan van de A4 richting Schiphol.

In eerste instantie wordt de nieuwe parallelbaan van de A4 richting Schiphol tot en met de Schipholtunnel afgesloten, samen met twee van de vier rijstroken op de hoofdrijbaan van de A4. Vanaf 0.00 uur wordt de derde rijstrook afgesloten en kan het verkeer via een enkele rijstrook langs de werkzaamheden richting Den Haag / Schiphol blijven rijden. Tijdens deze gedeeltelijke afsluiting, wordt de parallelbuis richting Schiphol niet gebruikt en voegt het verkeer richting Schiphol direct na het passeren van de Schipholtunnel uit naar afslag Schiphol.

Plaatsen liggers boven paralelbaan A4

In de week van 16 tot 20 mei worden er liggers boven de parallelbaan van de A4 richting Schiphol geplaatst. De aannemer kan deze liggers buiten het verkeer om plaatsen waardoor er geen verkeersmaatregelen op de A4 nodig zijn en weggebruikers geen hinder van de werkzaamheden ondervinden.

Viaduct A9 over Hoofdvaart bij Lijnden

In mei worden de laatste werkzaamheden aan het viaduct over de Hoofdvaart bij Lijnden verricht. In april zijn de laatste liggers geplaatst. In mei wordt het viaduct gereed gemaakt voor opening. Naar verwachting opent dit viaduct als onderdeel van de nieuwe A9 naar de A4 richting Amsterdam begin juni 2016.

Voorbereidende werkzaamheden openstelling eerste deel A9

In mei worden de laatste lagen asfalt aangebracht zodat in juni de nieuwe A9 vanuit Haarlem richting de A4 Amsterdam geopend kan worden. Naast asfalteringswerkzaamheden, wordt ook wegbelijning aangebracht en worden de laatste informatiesystemen geinstalleerd. Meer informatie over de openstelling van het eerste gedeelte van de A9 leest u in dit artikel.