Bekaert: Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Algemene Vergadering van Aandeelhouders

- Goedkeuring brutodividend van EUR 0,90

- Goedkeuring voorgestelde benoemingen

Vandaag heeft de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Bekaert plaatsgevonden onder het voorzitterschap van de heer Bert De Graeve, Voorzitter van de Raad van Bestuur. Daarbij zijn hoofdzakelijk de volgende onderwerpen aan bod gekomen.

De vergadering heeft de balans en de resultatenrekening afgesloten op 31 december 2015, zoals opgemaakt door de Raad van Bestuur, goedgekeurd inclusief de toekenning van een brutodividend van EUR 0,90 per aandeel.

De dividend ex-date is 12 mei 2016. Het dividend zal betaalbaar zijn op 17 mei 2016 bij de volgende financiele instellingen: ING Belgium, Bank Degroof Petercam, BNP Paribas Fortis, KBC Bank en Belfius Bank in Belgie, Societe Generale in Frankrijk, ABN-AMRO Bank in Nederland en UBS in Zwitserland.

De vergadering heeft kennis genomen van het jaarverslag van de Raad van Bestuur over het boekjaar 2015, en heeft het remuneratieverslag 2015 goedgekeurd. De vergadering heeft kwijting verleend aan de Bestuurders en aan de Commissaris voor de uitoefening van hun opdracht gedurende het boekjaar 2015 en heeft de vergoedingen van de Bestuurders en de Commissaris goedgekeurd.

De vergadering heeft het aantal bestuurders verhoogd van veertien naar vijftien en heeft de volgende voorstellen aanvaard:

- mevr. Emilie van de Walle de Ghelcke en de heren Christophe Jacobs van Merlen en Henri Jean Velge worden als bestuurder benoemd voor een periode van vier jaar, tot de Gewone Algemene Vergadering in 2020;

- mevr. Celia Baxter, Pamela Knapp en Martina Merz worden als onafhankelijk bestuurder benoemd voor een periode van vier jaar, tot de Gewone Algemene Vergadering in 2020;

- de opdracht van Commissaris van Deloitte Bedrijfsrevisoren/Reviseurs d'Entreprises, wordt hernieuwd voor een periode van drie jaar, tot de Gewone Algemene Vergadering in 2019. Lady Barbara Judge en de heren Franc,ois de Visscher, Bernard van de Walle de Ghelcke, Baudouin Velge, en Manfred Wennemer waren niet herverkiesbaar of wensten hun mandaat niet te hernieuwen.

Gerelateerd persbericht: 26 februari 2016: Raad van Bestuur

De vergadering heeft - voor zover als nodig - alle VVPR strips uitgegeven door Bekaert afgeschaft.

Vandaag vond ook een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders plaats. De vergadering heeft de aan de Raad van Bestuur verleende machtigingen hernieuwd om eigen aandelen in te kopen en het maatschappelijk kapitaal te verhogen (toegestane kapitaal), en de statuten gewijzigd inzake machtiging tot vervreemding van eigen aandelen.

Persmededeling in PDF May 11, 2016

HUG#2010954 Bekaert

BekaertPresident Kennedypark 18, 8500 Kortrijk, Belgium

* T. +32 (0) 56 23 05 11 * F. +32 (0) 56 23 05 43