Gemeente Leiden: Collegebesluiten

woensdag, 11 mei 2016

Ontwerp bestemmingsplan Rapenburg 48, Arbeidsvoorwaarden: Beloningsbeleid en cafetariaregeling

Ontwerp bestemmingsplan Rapenburg 48 16.0392

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan `Rapenburg 48' vast te stellen en ter inzage te leggen voor zienswijzen. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de panden Rapenburg 48 en Pieterkerkhof 4a. Met dit bestemmingsplan wil de gemeente de huidige functies van deze panden inperken. Tevens wil het college met het bestemmingsplan zeker stellen dat het hoofdgebouw niet uitgebreid wordt.

Beantwoording brief aan La Gro advocaten inzake betaling schadevergoeding aan voormalige huurder pand Lammenschansweg 128 16.0385

La Gro advocaten heeft een brief aan de raad gestuurd met het verzoek een schadevergoeding uit te keren aan haar client, de voormalige huurder van het pand Lammenschansweg 128. Het college heeft de reactie van de raad op dit verzoek vastgesteld.

Arbeidsvoorwaarden: Beloningsbeleid en cafetariaregeling 16.0404

In het arbeidsvoorwaardenakkoord 2013-2015 hebben partijen in het Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden (LOGA) afspraken gemaakt over een geheel vernieuwd beloningshoofdstuk 3 in de CAR. In dit nieuwe hoofdstuk zijn voortaan de lokale bezoldigingsregelingen geintegreerd. Het college heeft het beloningsbeleid op basis van dit nieuwe beloningshoofdstuk 3 CAR/UWO vastgesteld en gelijktijdig de losse bezoldigingsregeling ingetrokken. Omdat de cafetariaregeling onderdeel uitmaakte van de ingetrokken bezoldigingsregeling, heeft het college deze per 1 januari 2016 als aparte regeling vastgesteld.

Projectopdracht Blok Dolfijn - 't Schippertje Zeeheldenbuurt 16.0399

Het college van burgemeester en wethouders heeft de projectopdracht Blok Dolfijn - 't Schippertje Zeeheldenbuurt vastgesteld. Het doel van het project is om voorbereidende werkzaamheden te treffen waardoor de gemeentelijke grond met opstallen in het bouwblok Evertsenstraat - Oosterstraat - Oosterdwarsstraat - Munnikenstraat in de Zeeheldenbuurt kan worden verkocht. Van de koper wordt verwacht dat hij de grond ontwikkelt volgens wensen van de gemeenteraad en de buurtvereniging Zeeheldenbuurt. De richtlijnen voor de ontwikkeling staan in de door de buurt opgestelde wijkvisie en het daarop gestoelde uitvoeringsprogramma. Beiden zijn door de gemeenteraad vastgesteld.

Mandaatbesluit en Volmacht Dagelijks Bestuur Holland Rijnland voor Inkoop Jeugdhulp 2017 t/m 2019 16.0402

Voor een zo effectief en efficient mogelijke uitvoering van de jeugdhulp wordt deze in de regio Holland Rijnland gezamenlijk uitgevoerd. De gemeenten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen en Zoeterwoude geven daarom het Dagelijks Bestuur van samenwerkingsverband Holland Rijnland het mandaat om namens hen (een deel van) jeugdhulp in te kopen voor de jaren 2017 t/m 2019. De gezamenlijke aanpak van de gemeenten in Holland Rijnland leidt tot efficiencyvoordelen bij de gemeenten, een eenduidiger positie richting jeugdhulpaanbieders en een aanspreekpunt in de regio Holland Rijnland. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met deze aanpak.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de volgende besluiten genomen en ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden:

Uitvoeringsovereenkomst Rijnlandroute 16.0395

Het college van burgemeester en wethouders heeft de uitvoeringovereenkomst RijnlandRoute in concept vastgesteld en voorgelegd aan de gemeenteraad. Voordat de uitvoeringsovereenkomst definitief wordt vastgesteld, wordt de gemeenteraad de mogelijkheid gegeven haar wensen en bedenkingen bij de overeenkomst aan het college mee te geven. In de overeenkomst staan afspraken tussen de gemeente Leiden en de provincie Zuid-Holland over de wijze waarop de RijnlandRoute op het grondgebied van de gemeente Leiden uitgevoerd wordt. Ook beschrijft de overeenkomst de manier waarop de gemeente betrokken is bij de uitvoering en hoe wegen, die eigendom zijn van de gemeente, na uitvoering door de provincie, opgeleverd worden.

BSGR: Zienswijze Meerjarenbegroting 2017-2020 en begrotingswijziging 2016 16.0386

Het college van burgemeester en wethouders adviseert de raad een positief advies uit te brengen aan het Algemeen Bestuur van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland over de ontwerpbegroting 2017-2020 en over de begrotingswijziging 2016 van de BSGR.

Wijziging Afstemmingsverordening Participatiewet naar aanleiding van de inwerkingtreding van de Wet Taaleis Participatiewet 16.0398

Het college van burgemeester er wethouders heeft naar aanleiding van de invoering van de taaleis in de Participatiewet de raad voorgesteld de Afstemmingsverordening Participatiewet te wijzigen. In de verordening wordt opgenomen dat wanneer iemand de taaltoets moet afleggen en daar niet aan meewerkt, de uitkering wordt verlaagd met twintig procent van de voor die persoon geldende bijstandsnorm.

Intrekken raadsvoorstel 'Oostvlietpolder na tussenuitspraak Raad van State' 16.0417

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot het terugtrekken van Raadsvoorstel 160045 `vaststellen bestemmingsplan Oostvlietpolder na tussenuitspraak Raad van State'. Op 20 april jl. werd bekend dat de ondernemersverenigingen en de gemeente overeenstemming hebben bereikt hoe beiden jaarlijks met elkaar monitoren of er voldoende ruimte er is voor bedrijven om te ondernemen in Leiden en de Leidse regio; mede gezien transformatie en vervangingsinvesteringen op bestaande bedrijventerreinen. Dit vanuit het gedeelde belang dat we die ruimte voor ondernemers willen bieden. Dat gaf voor de ondernemersverenigingen voldoende basis om hun beroep bij de Raad van State in te trekken. Woensdag 4 mei jl. heeft de Raad van State een uitspraak gedaan inzake het particuliere beroep bestemmingsplan Oostvlietpolder. Het beroep is ongegrond verklaard. Zodoende is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Feitelijk gezien is er nu geen noodzaak meer om het voorliggende raadsbesluit vast te stellen en de toelichting van het bestemmingsplan te wijzigen. Het college wil de raad geen non-besluit voorleggen en trekt het raadsvoorstel daarom in. Vanzelfsprekend blijven de afspraken met de ondernemersverenigingen staan.

Burgemeestersbesluiten

Opsporing explosieven t.b.v. spoorwegonderdoorgang bij Kanaalweg 16.042 In opdracht van Prorail voert T&A Survey detectie- en benaderingsonderzoek uit naar de mogelijke aanwezigheid van conventionele explosieven bij de Kanaalweg. Het is ter voorbereiding op werkzaamheden voor een spooronderdoorgang noodzakelijk eerst te onderzoeken of er geen ongesprongen explosieven onder de grond liggen. Als er een explosief gevonden wordt, zal dit in samenwerking met de Explosieven OpruimingsDienst Defensie (EODD) op een veilige manier onschadelijk worden gemaakt.