Controle auto leidt tot aanhouding


Controle auto leidt tot aanhouding

Laatste update:
12-05-2016 | 12:58

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Tilburg - Bij het natrekken van een kenteken van een auto bij een benzinestation aan de Kempenbaan werd donderdagmorgen 12 mei 2016 rond 03.10 uur een man aangehouden voor rijden onder invloed.

Tijdens een surveillance in de nacht van woensdag 11 naar donderdag 12 mei gingen collega's tanken bij een benzinepomp aan de Kempenbaan. Tegelijkertijd arriveerde daar een andere auto waarvan de bestuurder richting de shop liep. Bij controle van het kenteken bleek dat de APK van de auto
eerder dit jaar verlopen was en de eigenaar van het voertuig een ingevorderd rijbewijs had daar hij eerder onder invloed van alcohol gereden had.

Aanhouding

In de winkel wordt de bestuurder van de auto aangesproken. De bestuurder blijkt ook de eigenaar te zijn en wederom onder invloed van alcohol. Bij de ademanalyse blies de man 330 ugl. De 25-jarige man uit Tilburg werd ter plaatse aangehouden. Hij werd in de afgelopen twee jaar 5 keer
aangehouden voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Om deze reden werd ook de auto van de man in beslaggenomen.