Biosensors kondigt strategische overeenkomst met Cardinal Health aan

donderdag 12 mei 2016 15:01 Economie

Dit is een origineel bericht van PR Newswire

SINGAPORE, 12 mei 2016 /PRNewswire/ -- Biosensors International Group, Ltd. ("Biosensors" of de" onderneming"), een ontwikkelaar, producent en marketeer van innovatieve medische instrumenten, kondigde vandaag aan dat het een strategische distributieovereenkomst heeft afgesloten met Cardinal Health.

Met deze distributieovereenkomst zal Biosensors haar marktdekking en penetratie van haar toonaangevende categorie drug eluting stents (DES) aanzienlijk vergroten. Dit betreft onder meer de innovatieve BioFreedom(TM), de polymeervrije drug-coated stent (DCS) die klinisch bewezen is effectief te zijn bij de behandeling van patienten met een verhoogd bloedingsrisico; de op de markt bewezen BioMatrix NeoFlex(TM) en de recentelijk geintroduceerde BioMatrix Alpha(TM), een kobalt-chrome drug eluting stent met een abluminale bio-absorbeerbare coating en het proprietaire geneesmiddel BA-9 Biolimus(TM); en Chroma(TM), een kobalt-chrome bare metal stent (BMS).

Aanvankelijk zal de overeenkomst Cordis, het interventionele vasculaire bedrijf van Cardinal Health, in staat stellen om Biosensors categorie van stents in een aantal Europese landen, Australie en Nieuw Zeeland te verkopen. Mettertijd zullen Biosensors en Cardinal Health een partnerschap aangaan om hun respectievelijke distributiecapaciteit in de gekozen regio's nog verder te ontwikkelen.

"De overeenkomst tussen Biosensors en Cardinal Health is een belangrijke mijlpaal in onze langetermijnstrategie om onze markt te verdiepen en uit te breiden ,en ons productaanbod te diversifieren," aldus Jose (Pepe) Calle, groep CEO van Biosensors. "Door samen te werken kunnen we onze gezamenlijk capaciteit voor het leveren van baanbrekende producten van wereldklasse, waaronder BioFreedom(TM), verder ontwikkelen en bovendien de toegenomen marktdekking en geografische spreiding van de Biosensors- en Cordisfilialen zo groot mogelijk te maken."

Vorig jaar kondigde Biosensors de voortreffelijke resultaten aan van de LEADERS FREE klinische studie die de veiligheid en werkzaamheid van BioFreedom(TM) bevestigde in een van de grootste, dubbelblinde, gerandomiseerde, klinische studies van een drug eluting stent ooit. De gegevens die werden gepubliceerd in het tijdschrift New England Journal of Medicine als 's werelds eerste dubbelblinde, gerandomiseerde klinische studie die zich richt op patienten met een verhoogd bloedingsrisico, demonstreerde de superieure veiligheid en werkzaamheid van BioFreedom(TM) in vergelijking met een ongecoate bare metal stent, in patienten die slechts een maand duale plaatjestherapie konden verdragen(3). De LEADERS FREE studie betrof 2.466 patienten afkomstig uit 68 locaties in 20 landen in Europa, Azie, Australie en Canada en maakte gebruik van de kortste duale plaatjestherapie(3) ooit gegeven met een actieve stent.

"Ik ben erg blij met de mogelijkheden die dit partnerschap biedt," zei de heer Calle. "Met onze superieure technologieen, sterke relaties met artsen en medisch specialisten en ons positieve samenwerkingsverband met de zorggemeenschap over de wereld, vertrouw ik erop dat Biosensors haar positie in de wereldwijde cardiovasculaire zorgmarkt blijft verstevigen."

HoofdcontactDavid ChinTel: (65) 6213 5777 E-mail: ir@biosensors.com [mailto:ir@biosensors.com]

Over Biosensors International Group, Ltd.

Biosensors International Group, Ltd. ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve medische instrumenten, die tot doel hebben het leven van patienten te verbeteren door middel van pionierende medische technologie die de grenzen van innovatie verlegt. We zijn een in 1990 opgerichte particuliere onderneming.

De groep is momenteel actief via drie business units ("BU", ook wel bedrijfseenheden genoemd): de cardiovasculaire BU, die hoofdzakelijk bestaat uit de categorie BioMatrix(TM) drug-eluting stents en stent-technologie zoals BA9; de hartdiagnostische BU waaronder de Spectrum Dynamics-producten, die moderne beeldvormende medische onderzoeksmethoden en klinische oplossingen leveren om interventionele cardiologen te helpen kiezen uit de meest toepasselijke behandelmethode voor patienten; en de kritische zorgproducten BU.

De groep is wereldwijd actief en heeft zijn hoofdkantoor in Singapore.

Zie voor meer informatie www.biosensors.com [http://www.biosensors.com/].

Biosensors International Group, Ltd.

Web site: http://www.biosensors.com/

*

*

*

*