Ondertekening nieuwe overeenkomst Synergon en gemeente


De gemeente Pekela werkt al geruime tijd intensief samen met Synergon. Synergon heeft 50 medewerkers gedetacheerd bij de gemeente Pekela.

Als verdere uitwerking van het Akkoord van Westerlee vallen de medewerkers straks rechtstreeks onder aansturing van de gemeente. Op maandagochtend 18 april heeft om 8.30 uur de officiele ondertekening plaats gevonden van de nieuwe detacheringsovereenkomst op de Gemeentewerf Pekela
(Industrieweg West 42 te Oude Pekela).

Bij de ondertekening waren aanwezig: het gemeentebestuur van Pekela, de directie en medewerkers van Synergon en medewerkers van De Kompanjie. De sprekers zijn de heer de Wit (plv. algemeen directeur Synergon) en de heer van Mannekes (wethouder).

50 medewerkers

Er worden 50 personen gedetacheerd die rechtstreeks onder aansturing komen te vallen van De Kompanjie, de werkorganisatie voor o.a. de gemeente Pekela. De medewerkers van Synergon en De Kompanjie werken samen op het gebied van wijkgericht werken.

Inzetbaar op meerdere plekken

De Synergon-medewerkers kunnen op meerdere plekken worden ingezet als het gaat om onderhoud binnen de openbare ruimte. Denk aan groenonderhoud, onderhoud aan het straatmeubilair, zwerfvuil opruimen en kleine reparaties verrichten aan verhardingen. De gemeente Pekela en Synergon zetten hiermee
samen in op sociaal ondernemen, en daarmee op de verdere uitvoering van het Akkoord van Westerlee.

Er blijft aandacht voor het sociale aspect en de arbeidsbeperking. De nadruk ligt op de mogelijkheden van de medewerkers en daarmee op participatie.