Onderzoek ervaringen gemeentelijke Jeugdhulp(04-05-2016)


RSS

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp. Bij deze verantwoordelijkheid hoort ook het onderzoeken van wat ouders en jongeren vinden van de jeugdhulp. Met deze resultaten kan de gemeente de hulp nog beter laten aansluiten op hun wensen en behoeften.
Vanaf 2016 is iedere gemeente verplicht om jaarlijks de ervaringen over de jeugdhulp te meten. Deze meting brengt de kwaliteit van de zorg in kaart. Daarom is de mening van ouders en jongeren over de Jeugdhulp van groot belang in dit onderzoek!

Uitnodiging

Vanaf medio mei 2016 worden ouders en jeugdigen die in contact zijn geweest met jeugdhulp per brief uitgenodigd om deel te nemen aan deze meting. Dat onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoekbureau, te weten I&O Research uit Enschede. Meedoen aan het onderzoek is vrijwillig,
maar voor de gemeente erg belangrijk.

Uitkomsten

De gemeente hoopt erop dat iedereen die een vragenlijst ontvangt, deze ook invult en opstuurt. De vragenlijst kan ook digitaal worden ingevuld. De instructies hiervoor staan in de brief.

Wie nog vragen heeft over dit onderzoek, kan bellen met zijn of haar contactpersoon bij de gemeente.

De uitkomsten van het onderzoek vindt u rond juli op deze website.