Landerd actief in Agrifood samenwerking


Ondernemers en de gemeente Landerd zijn zeer actief in de Agrifood samenwerking. Er lopen nu 13 concrete initiatieven en er zijn nog meer samenwerkingsmogelijkheden verkend die op korte termijn gaan spelen. De projecten zijn zo veelbelovend dat de regio Noordoost Brabant financiele middelen
beschikbaar heeft gesteld. Dat blijkt uit de Agrifood evaluatie die het college van B&W deze week naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Veelbelovende initiatieven voor duurzame voedselketen

Landerdse ondernemers ontwikkelen nieuwe producten, vaak op basis van reststromen uit de tuinbouw. Voorbeelden zijn `Snappels', gedroogde en gezonde appelstukjes, `Gered + Gerookt', smaakmakers op basis van groente en `Paw Paw', de regionale productie van een kanker bestrijdende exotische
vrucht.

Voor de komende jaren zijn meer interessante projecten in beeld, zoals de ontwikkeling van de Agro As de Peel tot proeftuingebied voor de duurzame landbouw van de toekomst, het opzetten van een gezamenlijk afzetkanaal voor boeren vanuit het project `Landerds voedsel op Landerdse borden' en het
stimuleren van eetbare landschappen.

Wethouder Brands: "Ik ben trots op zoveel actieve ondernemers die met concrete Agrifood projecten aan de slag zijn en blij met de goede ondersteuning die we daarvoor uit de regio ontvangen".

Agrifood evenementen

Ondernemers, gemeente en Agrifood Capital organiseren de komende tijd evenementen als `Keukenbazen` en `Van Boer tot Bord', waarbij het draait om het kennis maken met de agrarische sector en het bereiden en genieten van lokaal voedsel. `Keukenbazen' is een kookwedstrijd voor kinderen uit 17
gemeenten in Noordoost Brabant die na de zomer naar groep 7 en 8 gaan. De jonge deelnemers koken met ingredienten die ze zelf bij de boerderij ophalen. Tijdens het Agrifood evenement `Van Boer tot Bord' op 10 en 11 september in het dorp Zeeland vindt de Landerdse kick-off voor deze wedstrijd
plaats.

* twitter
* facebook