Uitnodiging voor Mantelzorgcafe Landerd


Uitnodiging voor de inwoners van Landerd en speciaal aan alle mantelzorgers en vrijwilligers die mantelzorgers ondersteunen.

De werkgroep van drie Zorg Cooeperaties van Landerd organiseren weer per dorp een mantelzorgcafe. Er is gekozen voor het onderwerp curatele, bewindvoering en mentorschap. We worden met z'n allen ouder en de maatschappij wordt er niet eenvoudiger op. Vragen dieover de mantelzorg kunnen zijn:

* Wat moet er geregeld worden als iemand door zijn of haar lichamelijke of geestelijke toestand niet (meer) in staat is zijn of haar beslissingen te nemen of financien te regelen? Bijvoorbeeld, als je ouders gaan dementeren of je een kind hebt met een beperking die 18 jaar wordt?
* Wat als een naaste verslaafd is en alleen maar schulden maakt?
* Je kunt dan niet zomaar zorg regelen of financien beheren, tenzij je wettelijk vertegenwoordiger bent.Hoe werkt dat? Wat zijn de concequenties? Waar moet je zijn?
* Waar is de rechter bij nodig en waar niet?

En zo zullen er nog meer vragen zijn waar je graag een antwoord op zou willen hebben. De mantelzorgwerkgroep heeft mevrouw Mirjam Plante bereid gevonden hier tekst en uitleg over te geven. Zij werkt als sociaal werker bij Ons Welzijn en heeft ruime ervarings en is gespecialiseerd in deze
onderwerpen.

U bent van harte welkom op een van de drie avonden:

* Op woensdag 1 juni in Reek van 19.30 - 21.30 uur in "De Babbelaer".
* Op donderdag 2 juni in Schaijk van 19.30 - 21.30 uur in "Onder de Linde".
* Op dinsdag 7 juni in Zeeland van 19.30 - 21.30 uur in "De Garf".

U hoeft zich voor deze avonden niet op te geven.

Mocht u in uw omgeving geen vervanging voor u als mantelzorger kunnen vinden, neem dan contact op met de bezoekdienst van uw Zorg Cooeperatie. Op de websites vindt u de adressen.

We hopen u op een van deze avonden te mogen begroeten.

Werkgroep mantelzorgers Landerd.

* twitter
* facebook