Politie doet onderzoek na nieuwe autobrand in Ede


Politie doet onderzoek na nieuwe autobrand in Ede

Laatste update:
16-05-2016 | 09:51

Ede - De politie doet onderzoek naar een nieuwe autobrand in de wijk Veldhuizen en zoekt getuigen. De brand vond rond 04.45 uur plaats aan de Lunenburg. Omwonenden werden wakker van de brand en belden meteen de politie. Het is zeer waarschijnlijk dat het hier om brandstichting gaat.

De auto stond geparkeerd op een parkeerhaven tussen de Boetselaarsburg en de Slangenburg. Toen de politie bij de auto aankwam waren buurtbewoners al druk bezig met blussen en hadden de brand al nagenoeg uit weten te krijgen. De auto raakte zwaar beschadigd en is voor onderzoek afgesleept.

Veel agenten actief

De brand vond plaats na een periode van relatieve rust in de wijk nadat er eerder meerdere autobranden plaatsvonden. De politie werkt, samen met diverse partners zoals de gemeenten, met man en macht om de brandstichtingen op te lossen en te stoppen. Zo is er nog steeds een speciaal
rechercheteam actief dat onderzoek doet. Ook zijn er dagelijks nog veel agenten in de wijk.

Hebt u iets gezien?

De politie blijft ook een beroep doen op de inwoners van de wijk. De bewoners zijn de oren en ogen op straat en zien vaak direct als er iets niet klopt in hun buurt. Hebt u iets gezien dat met de brand van afgelopen heeft? Of hebt u informatie die mogelijk kan helpen bij het vinden van de
brandstichter(s)? Bel de politie dan via 0900-8844, u kunt ook een vertrouwelijk gesprek aanvragen. Wilt u anoniem blijven? Bel dan 0800-7000.

Tot slot benadrukt de politie dat het belangrijk is dat buurtbewoners meteen 112 bellen bij een verdachte situatie. Zo kan de politie heel snel ter plaatse zijn en is de kans groter dat daders op heterdaad worden betrapt!

2016239823