Duitse kooplustigen zorgen voor files in grensgebied


16 mei 2016, 12:28

Veel Duitsers grijpen Pinkstermaandag aan voor een bezoek aan ons land. Dat leidt aan de oostgrens op diverse plaatsen tot flinke drukte.

In Duitsland zijn winkels vanwege Pinksteren gesloten. Veel Duitsers die toch willen shoppen bezoeken daarvoor ons land. Daardoor staan er in de grensstreek files. Vooral bij Noord-Deurningen, Winterswijk, Venlo en Roermond is het druk. Duitsers bezoeken tuincentra, meubelboulevards en het
outletcentrum Roermond. Richting Roermond staat het verkeer al vanaf de Duitse grens vast (6 kilometer). Straks volgen ook elders files als vakantiegangers huiswaarts keren.

Friese fietsfiles

In Friesland leidt de Fietselfstedentocht tot een ander soort files. Bij Holwerd stond een fietsfile van meerdere kilometers. De oorzaak was volgens Omrop Fryslan een bidonvulpunt waar dorstige fietsers hun drinkfles konden vullen. De post is inmiddels opgedoekt.

Kregen filemelding op de #N357 (Holwerd). Klopt, maar anders dan we hadden gedacht #fiets11steden (@Alexbouwmeester) pic.twitter.com/0JAGi09Ob9

* VID (@vid) 16 mei 2016

Foto: (c) VID