Dag van het Kasteel 2016 - Proef het Verleden


Proef het Verleden en breng een bezoekje aan diverse kastelen, landgoederen en buitenplaatsen!

Wijk bij Duurstede, 20160301 -- Dit jaar openen door het gehele land diverse kastelen en buitenhuizen hun poorten en tuindeuren. Het thema is dit jaar Proef het Verleden. Kom een kijkje nemen in de keukens, doe mee met de vossenjacht in de tuin en breng een bezoekje aan de ijskelders. Hoe dekte men de tafel en wie waren er uitgenodigd tijdens een feestelijk diner? Beleef het aanstaande tweede pinksterdag tijdens de Dag van het Kasteel.

Publieke aankondiging Dag van het Kasteel 2016

Maandag 16 mei a.s., tweede pinksterdag, wordt voor de negende maal op rij de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong, oud en alles er tussenin.

Dit jaar openen door het gehele land diverse kastelen en buitenhuizen hun poorten en tuindeuren. Het thema is dit jaar Proef het Verleden. Kom een kijkje nemen in de keukens, doe mee met de vossenjacht in de tuin en breng een bezoekje aan de ijskelders. Hoe dekte men de tafel en wie waren er uitgenodigd tijdens een feestelijk diner? Beleef het aanstaande tweede pinksterdag tijdens de Dag van het Kasteel.  

Kastelen, huizen en buitenplaatsen, paleizen, borgen en stinzen: ze zijn zoveel meer dan zomaar een onderkomen. 
Het zijn iconen in het landschap, een tastbaar verleden en daarom de moeite waard om te behouden.

De NKS wil graag met de Dag van het Kasteel laten zien dat het behoud van dit culturele erfgoed belangrijk is voor ons allemaal! Zet dus tweede pinksterdag in de agenda en ga op pad, in de buurt of juist ver weg en Proef het Verleden. Het wordt hoe dan ook een heerlijke dag! Voor meer informatie voor de deelnemende kastelen en buitenplaatsen, kijk op www.kastelen.nl.