Colorado biedt samen met Gemalto-dochter MIDS een complete oplossing voor beveiligde polycarbonaat identiteitsgegevens

AMSTERDAM, 16 mei 2016 - Marquis ID Systems (MIDS), een dochteronderneming van Gemalto, verwierf onlangs een contract voor zes jaar met het motorverkeeragentschap (DMV) van de staat Colorado voor het leveren van een kant-en-klaar kaartproductiesysteem voor rijbewijzen en identiteitskaarten.

Op dit moment maakt Colorado gebruik van deze volledige uitgifte-oplossing van MIDS, dat het scannen en de authenticatie van documenten en het vastleggen en verifieren van foto, handtekening en vingerfdrukken omvat. MIDS biedt Colorado nu een robuuste centrale uitgifte en personalisering door middel van sterk beveiligde polycarbonaat rijbewijzen, rijschoolvergunningen en identiteitskaarten.

Deskundigen van MIDS werkten samen met functionarissen van de staat Colorado en de bijna 60 staats- en county-kantoren om de transitie mogelijk te maken. Hiertoe behoorden operationele trainingen en opleidingen voor medewerkers van de DMV en de lokale politie.

Colorado vond het belangrijk om over te gaan op nieuwe beveiligde documenten die zonder speciale apparatuur kunnen worden gecontroleerd en besloot daarom, gezien de geavanceerde beveiligingskenmerken ervan, gebruik te maken van documenten van polycarbonaat.

Omdat identiteitsfraude rond rijbewijzen een terugkerend probleem is, wordt nu overgestapt op de nieuwste beveiligingsmogelijkheden van de polycarbonaattechnologie waarmee beeld en tekst via laser worden ingebrand in de kaart. Dankzij Sealys Window Lock bevat de kaart in een doorkijkvenster ook een tweede portret van de houder waardoor vervalsing en misbruik nagenoeg uitgesloten zijn.

"De technologie van MIDS betekende een verbetering voor onze systeemprocedures waardoor het werkproces voor onze uitvoerders een stuk gemakkelijker wordt," aldus David Lindsay, directeur rijbewijzen van DMV-Colorado. "De bescherming van de identiteit van onze burgers is van het grootste belang en met MIDS is het ons gelukt sterke verbeteringen aan te brengen in de documenten die wij uitgeven."

"In ons samenwerkingsproject met DMV-Colorado organiseerden we een gespreksronde gericht op de onderlinge samenwerking. Onze gezamenlijke inspanning leidde er uiteindelijk toe dat de typische kaartachtergrond met de Rocky Mountains behouden bleef in een geavanceerde card met de nieuwste beveiligingskenmerken op basis van polycarbonaat," reageerde Steve Steigmeyer, vicepresident van MIDS. "Wij denken dat de toepassing van polycarbonaat in de officiele documenten van Colorado een tweevoudige betekenis heeft: een sterkere beveiliging van de identiteit en een langere levensduur van het document."

Over Gemalto

Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) is de wereldleider in digitale beveiliging met een jaaromzet in 2015 van EUR 3,1 miljard en met klanten in meer dan 180 landen. Wij bieden vertrouwen in een steeds meer verbonden wereld.

Dankzij onze technologieen en diensten kunnen bedrijven en overheden identiteiten authenticeren en gegevens beschermen zodat deze veilig blijven. Ook maken wij veilige diensten mogelijk voor persoonlijke en verbonden apparaten, de cloud en wat daartussen ligt.

Gemalto's oplossingen staan centraal in het moderne leven, van betalingen en beveiliging van bedrijfsgegevens tot het internet der dingen. Wij authenticeren mensen, transacties en objecten, versleutelen gegevens en creeren waarde voor software, waardoor onze klanten veilige digitale diensten kunnen aanbieden aan miljarden mensen en apparaten.

Onze meer dan 14.000 werknemers zijn actief vanuit 118 kantoren, 45 personaliserings- en gegevenscentra, en 27 centra voor onderzoek en ontwikkeling naar software, verspreid over 49 landen.

Ga voor meer informatie naar www.gemalto.com, of volg @gemalto op Twitter.

De tekst van deze mededeling is een vertaling en mag geenszins als officieel worden beschouwd. De enige rechtsgeldige versie van de mededeling is die in de originele taal, het Engels, die dus voorrang heeft in geval van verschillen met de vertaling.

Persbericht (PDF)

May 16, 2016

HUG#2012852

Gemalto

Gemalto 6 rue de la Verrerie, 92190 Meudon, France

* T. +33 1 55 01 50 00