Cosja van Dobbenburgh bezoekt onze nieuwe expositie

Tijdens de voorbereidingen van onze nieuwe expositie AART VAN DOBBENBURGH Een vergeten meester-lithograaf mochten we een hartverwarmende support beleven van diverse partijen uit het hele land.

Onder hen zijn weduwe Cosja van Dobbenburgh. Zij leerde de kunstenaar in 1954 kennen en samen kregen zij een dochter. Beiden poseerden met grote regelmaat voor deze - volgens de media van destijds - technisch beste kunstlithograaf van Nederland.

Zijn werk is o.a. vertegenwoordigd in Gemeentemuseum Den Haag; Frans Halsmuseum, Haarlem; Leids Prentenkabinet, Leiden; Leo Tolstoy Museum, Moskou; Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam; Nederlands Steendrukmuseum, Valkenswaard; Museum Ovar in Portugal; Museum voor Communicatie, Den Haag; Rijks Prentenkabinet, Amsterdam; Singer Museum, Laren; Stedelijk Museum, Amsterdam; Teyler Museum, Haarlem en in vele particuliere collecties over de gehele wereld.

Het was een grote wens van de weduwe om de expositie in alle rust te komen bekijken. Met dank aan onze museumoprichter Peter-Louis Vrijdag kon op Eerste Pinksterdag aan haar verzoek gehoor worden gegeven. Museumdirecteur Frank van Oortmerssen en vrijwilligster Marty verzorgden een rondleiding en ook kon de weduwe in alle rust de door het museum in samenwerking met Wouter van Gestel gemaakte film over de kunstenaar bekijken.