Eerste bijeenkomsten alliantiefabrieken op 18 mei en 7 juni

De eerste zogenaamde alliantiefabrieken worden op woensdag 18 mei en dinsdag 7 juni georganiseerd. Tijdens deze regionale bijeenkomsten gaan collega-bestuurders en -schoolleiders van po-scholen actief aan de slag met de professionalisering van het personeelsbeleid. Met pitches van innovatieve ideeen en matches van `eigen aanbod' of een idee met andere scholen en organisaties.

Het programma van de alliantiefabriek bestaat uit drie onderdelen waarbij de deelnemers zelf de gelegenheid krijgen om meer te vertellen over bijvoorbeeld hun school, hun uitdagingen, hun personeelsbeleid of het gebruik van de functiemix. Daarnaast krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun `vraag', `eigen aanbod' of `idee' te matchen met andere scholen, bedrijven en organisaties en deze matches vervolgens ter plekke te beklinken. De vragen en het aanbod gaan over een verdere professionalisering van het personeelsbeleid met de functiemix als instrument, over het vakmanschap van de leraar, over teamontwikkeling, et cetera. Ook is er een korte presentatie over de uitdagingen waar de sector anno 2016 voor staat.

Aan de deelnemers wordt gevraagd om een `vraag' (wat heb ik nodig?) en minimaal drie stuks `aanbod' (wat heb ik te bieden?) in gedachten mee te nemen naar de Alliantiefabriek. De vragen en het aanbod vormen de grondstoffen voor de allianties.

De alliantiefabriek wordt georganiseerd door bureau Berenschot en is onderdeel van de kwalitatieve impuls voor de functiemix die dit jaar van start is gegaan. De AVS is een van de opdrachtgevers en moedigt deelnemers aan zich aan te melden.

De regionale bijeenkomsten vinden plaats op:

- Woensdag 18 mei - Regio midden

- Dinsdag 7 juni - Regio Noord-Holland

- Woensdag 28 september - Regio Noord

- Woensdag 5 oktober - Regio Zuid-oost

- Woensdag 9 november - Regio Oost

- Woensdag 16 november - Regio Zuid-west