20 mei 2016 Plannen voor veiliger voetgangersoversteekplaats Burgeme..


Om de oversteekplaats aan de Burgemeester Lodderstraat voor (school)kinderen veiliger te maken, is de gemeente van plan om een versmalling van de rijbaan te maken langs het trottoir. Het voetpad bij de zebra wordt dan breder en parkeren is vervolgens bijna onmogelijk.

Het is wettelijk gezien niet toegestaan om binnen een afstand van 5 meter van een zebrapad te parkeren, maar bij deze oversteekplaats gebeurt het toch regelmatig. Dat belemmert dan het uitzicht van degenen die willen oversteken. Wij ontvangen er vaak klachten over, van voetgangers en van de
mensen die voetgangers helpen oversteken. Wij zijn daarom van plan om bij de zebra een versmalling te maken langs het trottoir waardoor het voetpad ter hoogte van de zebra breder wordt. Het zorgt ervoor dat het onmogelijk is om binnen een afstand van 5 meter van de zebra te parkeren.

Bekijk hier de tekening van ons plan. Tot uiterlijk 10 juni kunnen inwoners reageren op dit plan. Daarna nemen wij de definitieve beslissing of het plan op deze manier kan worden uitgevoerd.