Verkeerskar gemeente Steenbergen heeft nieuwe verkeerslichten


Gepubliceerd op: 20 mei 2016



Verkeerskar parcoursvoorbeeld Sinds 2008 rouleert de verkeerskar om beurten onder de scholen in de gemeente Steenbergen. Een initiatief vanuit het project BrabantVerkeersveiligheidslabel. Een project dat scholen de helpende hand reikt voor structurele verkeerseducatie, gericht op de praktijk
van alle dag.

Verkeerslichten

In de verkeerskar van de gemeente Steenbergen misten we nog goed werkende verkeerslichten. Het is belangrijk dat kinderen hiermee kunnen oefenen, aangezien zij in het huidige straatbeeld van de gemeente de verkeerslichten niet tot nauwelijks tegenkomen.

Met dank aan Yvonne Baart van YB/Advies & Coaching en haar zoon Sjoerd hebben we op 11 mei j.l. vier goedwerkende verkeerslichten op standaards kunnen toevoegen aan de verkeerskar. De verkeerslichten gemaakt door Sjoerd Verbraak zijn geheel op elkaar afgestemd.

Verkeerskar verkeerslichten

Scholenbijeenkomst

Op 25 mei is er weer een scholenbijeenkomst voor het project Brabant VerkeersveiligheidsLabel. Dan zal er nog extra aandacht aan worden geschonken. Met de volledige verkeerskar hopen we als gemeente bij te dragen aan de verkeersveiligheid en verkeerseducatie bij kinderen.