Ook hondenspeelplaats in Kalsdonk


Wethouder Saskia Schenk-Dekkers opent zondag 22 mei de hondenspeelsplaats De Vrolijke Viervoeters aan het Heilig Hartplein in de wijk Kalsdonk. Het initiatief om de hondenspeelplaats te realiseren, komt van de buurtbewoners zelf.

Hondenspeelplaatsen in opmars

Hondenspeelplaats De Vrolijke Viervoeters is niet de eerste hondenspeelplaats in Roosendaal. Andere wijken gingen Kalsdonk voor. Nadat in november 2014 de eerste hondenspeelplaats in Burgerhout is geopend, volgden er snel meer. Inmiddels zijn er ook hondenspeelplaatsen in de wijken Tolberg,
Kroeven en Westrand, waarvan de laatste nog niet is geopend.

Ontmoeten en verbinden

Met een beetje hulp van de gemeente, maatschappelijke partners en commerciele partijen, maar vooral dankzij eigen inzet, is de speelplaats gerealiseerd. Wethouder Saskia Schenk-Dekkers: "'Het is mooi wat bewoners hier gedaan hebben. Het is net een speeltuin met `toestellen', waarop honden zich
kunnen uitleven. Bijkomend voordeel is dat hun baasjes ondertussen een praatje met elkaar maken. Zo heeft de hondenspeelplaats ook weer een verbindende functie."

Opening

De opening op 22 mei is voor iedereen toegankelijk. De openingshandeling gebeurt om 14.30 uur door wethouder Saskia Schenk-Dekkers. De hondenspeelplaats ligt naast het Gezondheidsplein Kalsdonk aan het Heilig Hartplein in Roosendaal.