Hennepkwekerijen ontmanteld, verdachten aangehouden


Hennepkwekerijen ontmanteld, verdachten aangehouden

Laatste update:
20-05-2016 | 15:36

Didam, Lievelde, Hulshorst - Donderdag 18 mei heeft de politie in Hulshorst, Lievelde en Didam hennepkwekerijen ontmanteld en in totaal vijf aanhoudingen verricht. In alle gevallen stelde de politie een onderzoek in naar aanleiding van tips over mogelijke hennepteelt op deze locaties.

In Lievelde trof de politie een kwekerij aan in een huisje aan de Parallelweg. Op de bovenverdieping trof de politie in twee kweekruimtes ruim 400 planten aan. De bewoner was aanwezig en is ter plekke aangehouden.

In Hulshorst werd een kwekerij ontmanteld in een woning aan de Harderwijkerweg. In de woning waren drie personen aanwezig die bezig waren met het oogsten en knippen van de planten. Bleek te gaan om een 25-jarige man uit Zeewolde en twee 26-jarige mannen uit Dronten en Delft. Zij zijn
aangehouden.

In Didam werd in een vrijstaande woning aan de Breideweg in twee aparte ruimtes een in werking zijnde kwekerij aangetroffen met in totaal 354 planten. De bewoner was tijdens de instap niet thuis maar meldde zich later op het politiebureau en is aangehouden.

De stroom werd in alle gevallen illegaal afgetapt. Dit levert vaak zeer brandgevaarlijke situaties op! De energieleverancier legt naheffingen op en doet aangifte van diefstal van stroom.

De politie maakt proces-verbaal tegen alle verdachten op.



2016156880 / 189571 / 224489