Ministerraad van 20 mei 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 20/05/2016

De ministerraad vergaderde op vrijdag 20 mei 2016 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:


* Verdeling van het provisionele krediet om uitgaven van asiel en migratie te dekken

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Begroting Sophie Wilmes een ontwerp van koninklijk besluit goed over de gedeeltelijke verdeling van het provisionele krediet voor het begrotingsjaar 2016 om uitgaven voor asiel en migratie te dekken.

* Bijsturen van medische controle op het ziekteverzuim bij federale ambtenaren

De ministerraad neemt op voorstel van minister van Volksgezondheid Maggie De Block en minister belast met Ambtenarenzaken Steven Vandeput kennis van de voorgestelde acties om de medische controle bij te sturen op het ziekteverzuim van de contractuele en statutaire personeelsleden van het
federaal administratief openbaar ambt.

* Aanwijzing juridisch adviseur die Belgie bijstaat in de toekenning van een staatswaarborg aan de nucleaire exploitanten

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt akkoord met de lancering van een onderhandelingsprocedure voor de aanwijzing van een juridisch adviseur die Belgie bijstaat in de toekenning van een staatswaarborg aan de nucleaire exploitanten en vervoerders.

* Technologische projecten i-Police en ECS voor de geintegreerde politie in het kader van terrorismebestrijding

De ministerraad neemt op voorstel van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon, minister van Digitale Agenda Alexander De Croo en minister van Justitie Koen Geens akte van de projecten i-Police en ECS in de strijd tegen terrorisme.

* Tewerkstelling van buitenlandse onderdanen die zich in een bijzondere verblijfssituatie bevinden

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Werk Kris Peeters drie voorontwerpen van wet en een ontwerp van koninklijk besluit goed die het resultaat zijn van de uitvoering van de zesde staatshervorming inzake migratie en van de gedeeltelijke omzetting naar het Belgische recht van
een Europese richtlijn over gecombineerde vergunningen.

* Gecombineerde vergunning voor buitenlandse werknemers

De ministerraad keurt op voorstel van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken een voorontwerp van wet goed dat de wet van 15 december 1980 wijzigt over vreemdelingen en over de aflevering van een gecombineerde vergunning.

* Uitbreiding van het bestaande begeleidingsinstrument voor begunstigden van leefloon - Tweede lezing

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Maatschappelijke Integratie Willy Borsus in tweede lezing een voorontwerp van wet goed over de uitbreiding van het bestaande begeleidingsinstrument voor begunstigden van een leefloon.

* Nationale Bank van Belgie: verlenging maatregel over verhoging van de risicoweging

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een ontwerp van koninklijk besluit goed over de goedkeuring van een reglement van de Nationale Bank van Belgie over het eigen vermogen van de kredietinstellingen en de beursvennootschappen.

* Omzetting van de Europese richtlijn over de erkenning van beroepskwalificaties - Tweede lezing

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block in tweede lezing een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de Europese richtlijn over de erkenning van beroepskwalificaties omzet.

* Nieuw beheerscontract tussen de Belgische staat en de Nationale Loterij

De ministerraad keurt op voorstel van minister belast met de Nationale Loterij Sophie Wilmes een ontwerp van koninklijk besluit goed met een nieuw beheerscontract tussen de Belgische staat en de Nationale Loterij.

* Invoering ouderschapsverlof voor de Societe wallonne des eaux

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Werk Kris Peeters akkoord met de invoering van ouderschapsverlof voor de 'Societe wallonne des eaux'.

* Aanwijzing bijzondere evaluator van de Belgische ontwikkelingssamenwerking

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de bijzondere evaluator aanwijst van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

* Omzendbrief over versterkt mechanisme van begrotingsbehoedzaamheid voor het begrotingsjaar 2016

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Begroting Sophie Wilmes een ontwerp van omzendbrief goed over het versterkt mechanisme van begrotingsbehoedzaamheid voor het begrotingsjaar 2016.

* Repartitiebijdrage 2016-2026 voor producenten van kernenergie

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Energie Marie Christine Marghem een voorontwerp van wet goed waarin de repartitiebijdrage voor de jaren 2016 tot 2026 wordt bepaald voor producenten van kernenergie.

* Positive Belgium: communicatiestrategieen om het imago van Belgie te versterken

De ministerraad gaat op voorstel van eerste minister Charles Michel akkoord met de invoering van een communicatiestrategieen om het imago van Belgie te versterken.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden