Doe mee met Burgernet!


Help mee aan het vergroten van de veiligheid in uw wijk. Vanuit huis, op straat of vanaf uw werkplek. Word Burgernetdeelnemer!

Hoe werkt het?

- U ontvangt een Burgernetoproep (via sms, spraakbericht of mail)

- De politie vraagt u uit te kijken naar een persoon of voertuig, bijvoorbeeld een vermist kind of een gestolen auto.

- Heeft u iets gezien of gehoord? Bel dan direct (gratis) met de politiemeldkamer die met uw hulp nog sneller in actie kan komen.

Incident in de buurt
U ontvangt alleen een oproep wanneer er een incident is in uw buurt. Burgernet gaat uit van de gegevens waarmee u zich heeft aangemeld en/of de Burgernetapp (Android of iOS) van de omgeving waar u zich op dat moment bevindt.

Burgernetapp
Burgernet heeft ook een gratis app. Voor het gebruik van de Burgernetapp is het aanmelden als Burgernetdeelnemer niet nodig.
De Burgernetapp maakt gebruik van de GPS-locatie van uw telefoon om u Burgernetacties te sturen die betrekking hebben op uw directe omgeving. Bij de Android Burgernetapp bepaalt het toestel - op basis van de locatie van het toestel - of een Burgernetactie relevant is of niet. In de iOS versie
moet u gebieden aanmaken. Op het moment dat er een Burgernetactie in zo'n gebied is, krijgt u een actiebericht.

Telefoonnummer
Burgernet belt met het zichtbare telefoonnummer +31343529850. U kunt dit nummer opslaan in uw telefoon onder 'Burgernet'. Zo ziet u direct wanneer u een oproep van Burgernet krijgt. Via het telefoonnummer 0800-0011 kunt u informatie over de actie doorgeven, maar ook het actiebericht nogmaals
beluisteren.

Meld u aan!
Wilt u ook een actieve rol spelen bij de veiligheid in uw omgeving? Meld u dan vandaag nog aan op www.burgernet.nl