Grote brand aan de Gruttostraat


Grote brand aan de Gruttostraat

In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 mei heeft een grote brand gewoed in een woning aan de Gruttostraat. De woning is bijna volledig uitgebrand. Hulpdiensten gaan ervan uit dat het echtpaar de brand niet heeft overleefd.

Politie en brandweer onderzoeken de oorzaak van de brand. Zodra de omstandigheden dit toelaten, wordt er sporenonderzoek in de woning verricht. Daarnaast wordt gesproken met getuigen en familieleden. De politie sprak inmiddels al een groot aantal mensen, maar wanneer u informatie nog niet
heeft gedeeld, beschikt over filmopnames of op een andere manier denkt te kunnen helpen, bel dan met de politie via tel. 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bij de brand is geen asbest vrijgekomen.

Burgemeester Junius heeft vrijdag omwonenden en familieleden van het echtpaar bezocht en met hen gesproken. "Deze verschrikkelijke gebeurtenis heeft veel impact op betrokkenen en ook op ons allemaal. Ik ben erg geschrokken en aangedaan en leef mee met de familie en buren. Daarnaast ben ik erg
onder de indruk van de hulpvaardigheid van de omwonenden. Het is goed te zien hoe de bewoners in deze wijk voor elkaar klaarstaan."