Broers en zussen van zieke kinderen kunnen weer vrij spelen

donderdag 12 mei 2016 12:33

Dit is een origineel bericht van Ronald McDonald Kinderfonds

Broers en zussen van kinderen die zijn opgenomen in het Emmakinderziekenhuis kunnen vanaf vrijdag 20 mei weer naar hartenlust spelen. Om 15.00 uur opent een groep jonge patientjes de nieuwe speeltuin van het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam.

Een Ukkepuk Klimklautertoestel, drie nieuwe skelters, opgeknapte speeltoestellen; de speeltuin ziet er weer pico bello uit en zal vrijdag 20 mei meteen druk uitgeprobeerd worden door kinderen uit het Emmakinderziekenhuis, hun broertjes en zusjes, ouders en de verpleging en medewerkers van de afdelingen. Ook vindt er die middag een skelterrace plaats en is de Ronald McDonald-clown aanwezig. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Ook na de opening blijft de speeltuin toegankelijk voor iedereen uit het Emmakinderziekenhuis. "Iedereen is van harte welkom om te komen klimmen en klauteren, schommelen en tafeltennissen", zegt Nanda Koeman, manager van het Ronald McDonald Huis. "Het is voor zieke kinderen, en ook voor hun broertjes en zusjes, heel belangrijk om af en toe het hoofd leeg te maken en lekker te kunnen spelen. We zijn dan ook heel blij met de nieuwe speeltuin, die mede mogelijk is gemaakt door BOER Speeltoestellen. Zij hebben niet alleen het Ukkepuk-toestel geschonken, maar er ook voor gezorgd dat alles weer volgens de richtlijnen van de inspectie is ingericht."

Tijdschema

15.00 uur Ontvangst

15.30 uur Openingswoord Manager Nanda Koeman

15.35 uur Officiele opening door patientjes

15.40 uur Skelter race

16.30 uur Einde

Adres

Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam

Meibergdreef 11

1105 AZ Amsterdam