De A9 tussen Holendrecht en Diemen in een rijrichting afgesloten tijdens twee weekenden in mei | Rijkswaterstaat

De A9 tussen Holendrecht en Diemen in een rijrichting afgesloten tijdens twee weekenden in mei

Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 19 mei 2016- Laatste update: 19 mei 2016 10:18 uur

Rijkswaterstaat verbreedt de A9 Gaasperdammerweg tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen om de A9 te kunnen verbreden en een 3 kilometer lange tunnel aan te leggen. Van vrijdag 20 mei 22.00 uur tot maandag 23 mei 5.00 uur is de A9 afgesloten richting Amersfoort/Almere. Van vrijdag 27 mei 22.00 uur tot maandag 30 mei 5.00 uur is de A9 afgesloten richting Utrecht/Schiphol/Haarlem.

Weggebruikers moeten rekening houden met 10 minuten extra reistijd en extra drukte op de weg.

Verleggen rijstroken

Tijdens het weekend worden de rijstroken verlegd naar het zuiden. Het verkeer rijdt gedurende de bouw van de tunnel over deze tijdelijke rijstroken.

Omleidingsroutes

* In het weekend van 20 mei tot maandag 23 mei wordt het verkeer op de A2 en A9 richting Amersfoort/Almere wordt omgeleid. Vanaf knooppunt Holendrecht kunnen weggebruikers rijden via de A2, A10-Oost en de A1.

* In het weekend van 27 mei tot maandag 30 mei wordt het verkeer op de A1 richting Utrecht/Schiphol/Haarlem omgeleid. Vanaf knooppunt Diemen kunt u rijden via de A1, A10-Oost en de A2. Houd rekening met 10 minuten extra reistijd. Ook lokaal verkeer wordt omgeleid.

Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Zo beveiligen we locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest. Dit doen we bijvoorbeeld met een rood kruis boven de weg en een gele pick-up schuin op de weg. Of met de inzet van een botsabsorber die bij een eventuele aanrijding de klap opvangt. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers en uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: we bouwen een circa 3 kilometer lange tunnel, voor schonere lucht en minder geluid in de woonwijken langs de tunnel. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is klaar in 2020. In 2021 wordt het park op het dak van de tunnel aangelegd. Kijk voor meer informatie op het Bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

Meer informatie

Heeft u aanvullende vragen over deze werkzaamheden? Bel dan met 0800-8002 of kijk op Van A naar Beter.