Gemeente Leiden: Start campagne Vaar goed & Vaar veilig

vrijdag, 20 mei 2016

Vaar goed & Vaar veilig: posters met vaarregels

Steeds meer mensen ontdekken dat je in Leiden heerlijk kunt varen. Met mooi weer en tijdens evenementen kan het erg druk zijn op het water. Om ervoor te zorgen dat het varen leuk en veilig blijft, is het belangrijk dat iedereen zich aan de vaarregels houdt.

De campagne Vaar goed & Vaar veilig brengt de regels die op het water gelden nog eens onder de aandacht.

Burgemeester Lenferink: `Het is hartstikke leuk om in Leiden te varen! Iedereen is van harte welkom op het Leidse water. Houd je echter aan de vaarregels, dan blijft het voor alle mensen - op en langs het water - veilig en gezellig.'

`We merken dat niet alle mensen op het water de vaarregels kennen', zegt Hil Renema, plv. districtschef politie Eenheid Den Haag. `Met goede voorlichting van politie en gemeente hopen we dat iedereen zich aan de regels houden. Zo blijft het vaarseizoen leuk op het water en aan de wal.'

Vaarregels

Op het water gelden vaarregels, die ervoor zorgen dat iedereen plezierig en veilig kan varen. Binnen de Leidse singels geldt:

o blijf als stuurman alcoholvrij;

o vaar niet harder dan 6 km/u;

o beperk het volume van muziek en geluid;

o vaar stuurboord (rechts) en neem de voorrangsregels in acht;

o vaar tijdens in het donker met lichten aan;

o meer alleen af op de daarvoor aangewezen plekken.

Houd ook buiten de singels rekening met andere mensen op en rond het water. Zo houden we het varen samen leuk en veilig.