Kempen Capital Management lanceert nieuwe beleggingsstrategie

Kempen Capital Management lanceert nieuwe beleggingsstrategie

AMSTERDAM, 20 mei 2016 - Na 25 jaar succesvol beleggen in small-caps lanceert Kempen Capital Management dit jaar ook voor mid- en large-caps een geconcentreerde beleggingsstrategie waarbij betrokken aandeelhouderschap met een langetermijnhorizon centraal staat.

Kempen is trots te melden dat Richard Klijnstra leiding gaat geven aan dit nieuwe initiatief. Richard gaf de afgelopen tien jaar succesvol leiding aan het creditteam van Kempen. Hij blijft in zijn nieuwe rol met het creditteam ideeen uitwisselen over bedrijven en zal ook mee blijven draaien in de maandelijkse macroscore van het creditteam.

Opvolging

Alain van der Heijden neemt per 1 augustus de rol van Richard over als leidinggevende van het creditteam. Alain maakt sinds 2007 deel uit van dit team als senior portfoliomanager en is daarnaast lid van het investment committee. Hij heeft met de andere seniors, die sinds 2008 als team samenwerken, aan de basis gestaan van het succesvolle beleid en het uitstekende trackrecord van het creditteam. Pim van Mourik Broekman versterkt per 1 juli als senior portfoliomanager het team en het investment committee. Pim was global head of creditresearch bij APG Asset Management. Met hem haalt Kempen een zeer ervaren creditbelegger in huis. Zijn beleggingsopvatting past uitstekend in de beleggingsfilosofie van het creditteam bij Kempen.

Trots

Lars Dijkstra, CIO van Kempen Capital Management, is trots op de stappen die Kempen zet: `Onze klanten hebben behoefte aan een langetermijnstrategie in mid- en large-caps. Het geloof in langetermijnbeleggen en betrokken aandeelhouderschap vormen de kern van onze investment beliefs. In small-caps doen we dit al 25 jaar. De strategie past ons als een handschoen. Dat een ervaren belegger als Richard er leiding aan gaat geven, versterkt mijn geloof dat we met Kempen een mooie stap zetten. En het is geweldig dat we met Alain zo'n bekwame opvolger van Richard hebben. Bovendien zijn we in staat een ervaren professional als Pim aan ons te binden, waarmee we de kwaliteit en stabiliteit van het creditteam waarborgen. Dat zegt iets over de bewezen aanpak van het creditteam en de uitstraling van Kempen in de markt.'