Chris Anderson aanwezig bij onthulling thema TEDxAmsterdam 2016

vrijdag 20 mei 2016 11:31 Binnenland

Dit is een origineel bericht van TEDxAmsterdam Foundation

TEDxAmsterdam onthulde afgelopen donderdag bij partner Clifford Chance twee sprekers en het thema van 2016: New Power. Niemand minder dan TED licencee Chris Anderson gaf een TEDtalk en lanceerde de Nederlandse versie van zijn boek TED TALKS, dat hij uitgereikt kreeg van TEDxAmsterdam oprichter Jim Stolze.

NEW POWER

TEDxAmsterdam vraagt met het thema aandacht voor de wereldwijd veranderende machtsverhoudingen. Wie of wat zijn de new powers die aan de macht zijn? Welke technologische en maatschappelijke ontwikkelingen veranderen de verhoudingen tussen mens en machine, tussen burger en staat, tussen natuur en cultuur? Hoe kunnen deze nieuwe machten worden ontwikkeld en gecontroleerd in een snelle en verbonden wereld? Hoe ontwikkelen we een maatschappij waarin new powers worden ingezet om de wereld te verbeteren?

Programmadirecteur Monique van Dusseldorp over het thema:

''TEDxAmsterdam kijkt dit jaar samen met wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en denkers naar macht. De superkrachten van de technologie, de kracht van het netwerk en de kracht van het individu - op 18 november vertellen onze sprekers welke new powers zij zien en hoe we die kunnen inzetten."

De eerste sprekers gaan de uitdaging aan om op 18 november hun ideeen met betrekking tot New Power met ons te delen:

KHAMA ROGO

Sommige mensen zeggen dat Afrika iets van het westen kan leren als het gaat om gezondheidszorg. Maar is dat wel zo? Of kunnen wij leren van de manier waarop gezondheidszorg is ingericht in Afrika? Als autoriteit op dit gebied neemt Khama Rogo ons mee in zijn visie op hedendaagse Afrikaanse gezondheidszorg, een beeld dat wellicht anders is dan dat wat we tot nu toe kenden.

SIGRID KAAG

Hoe bereiken we wereldvrede? Is wereldvrede mogelijk of is het een illusie? De Nederlandse Verenigde Naties-diplomaat Sigrid Kaag spreekt over de rol van vrouwen in de VN-vredesmacht. Kaag studeerde Internationale Relaties en Filosofie en is eind 2014 benoemd tot speciaal VN-gezant voor Libanon. Eerder was zij bij de VN verantwoordelijk voor de ontwapeningsmissie en het vernietigen van chemische wapens in Syrie.

Op 18 november 2016 vindt de 8e editie van TEDxAmsterdam plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam en zullen diverse sprekers hun ideeen delen over New Power.

*

*

*

*