Unit4 vernieuwt Scenario Advies met geintegreerde, financiele planning

20. May 2016

Utrecht, 20 mei 2016 - Scenario Advies van Unit4 is vernieuwd en uitgebreid. In de nieuwe versie kunnen adviseurs een uitgebreid advies maken op het gebied van hypotheken (wonen), arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden. Deze adviezen kunnen los van elkaar gemaakt worden, maar ook geintegreerd. In het hypotheekadvies kunnen bovendien ook bestaande hypotheekdelen met gebroken jaren en restschuldfinanciering worden meegenomen. Hierdoor wordt de resterende duur van een bestaande lening correct overgenomen in een nieuwe hypotheek bij een andere productaanbieder.

Het vernieuwde Scenario Advies biedt de adviseur een verbeterd analyserapport waarin verschillende berekeningen in een overzicht vergeleken worden. Daarnaast is ook de volledigheidstoets veranderd; dit is een uitbreiding van de maximale hypotheektoets. De nieuwe versie berekent de maximale hypotheek op basis van de volledige invoer van de adviseur, met gedetailleerde gegevens. Daardoor sluit de toets beter aan bij de normen van NHG en GHF.

Besparing administratietijd

Hypotheek Visie draaide een pilot met het vernieuwde Scenario Advies. Frank van Eijk, franchisenemer van Hypotheek Visie Zwolle, is enthousiast. "Doordat CRM, advies, administratie en output in de vorm van een overzichtelijk adviesrapport zijn geintegreerd, zien we een besparing van 25 procent administratietijd", aldus Van Eijk.

"Het Scenario Advies pakket is bijzonder gemakkelijk in gebruik", zegt Joris van Leeuwen, General Manager bij Unit4. "Dankzij de uitbreiding verbreedt onze oplossing het werkterrein van de hypotheekadviseur naar volledige financiele planning. De financiele situatie van mensen is gecompliceerder dan alleen de hypotheek. De complexiteit van iemands financiele situatie moet gekoppeld worden met het volledige aanbod van financiele oplossingen. Dat kan alleen met slimme software."

Verwacht

Op korte termijn volgt een koppeling van Scenario Advies met Woonpakket.nl. Daarmee leest de adviseur de gegevens in die een client online zelf invoert. Dit verkort de inventarisatiefase en voorkomt dubbel werk. Later dit jaar voegt Unit4 een koppeling toe met de premie- en voorwaarden vergelijking van MoneyView.