Brug en recreatieterrein Donkerbroek geopend

Donkerbroek is een fiets-/voetgangersbrug, vissteiger, picknicktafel voor mindervaliden en recreatieterrein rijker. Bovendien is de Opsterlanske Kompanjonsfeart dankzij het Friese Meren Project gebaggerd en voorzien van nieuwe walbeschoeiing. Hierdoor is wederom een deel van de gebiedsontwikkeling rondom de N381 klaar.

Vanaf het water gezien heeft Donkerbroek de afgelopen maanden een metamorfose ondergaan. Aannemer Jansen Venneboer legde de nieuwe fiets-/voetgangersbrug over de Opsterlanske Kompanjonsfeart aan. Onderaannemer De Boer en de Groot legde een vissteiger aan ter hoogte van de Vicariestraat. Evenals een picknicktafel voor mindervaliden en recreatieterrein met kanosteiger aan de Petersburg.

Nadat wethouder Hans Welle van gemeente Ooststellingwerf demonstreerde hoe de nieuwe brug werkt, genoten inwoners en betrokkenen bij het recreatieterrein van een broodje verse haring en een ijsje. Geinteresseerden konden vanaf deze plek een stukje kanovaren.

Fiets-voetgangersbrug Donkerbroek (2)

N381 Natuurlijk!

Provincie Fryslan is aan de slag met een belangrijke verkeersroute in Zuidoost Fryslan: de N381 Drachten - Drentse grens. Met de aanpak van de huidige weg en de aanleg van een nieuw deel streeft de provincie naar een veiliger situatie voor wegverkeer en omwonenden. Dit gebeurt met respect voor flora en fauna en samen met de omgeving. Eind 2016 is de weg klaar. De verdere verdubbeling van Donkerbroek tot Oosterwolde-zuid is naar verwachting in 2019 klaar. Meer informatie is te vinden op www.n381.frl, via Twitter @projectN381 en Facebook.com/projectN381.