Eerste tranche kapitaalverhoging Fagron afgerond

Waregem (Belgie)/Rotterdam (Nederland)[1], 20 mei 2016 - Gereglementeerde informatie - Fagron maakt vandaag bekend dat de kapitaalverhoging met opheffing van het voorkeurrecht van de bestaande aandeelhouders (de eerste tranche kapitaalverhoging) van circa EUR 131 miljoen succesvol is afgerond. Fagron heeft in de eerste tranche van de kapitaalverhoging 22.626.387 nieuwe aandelen geplaatst bij WPEF VI Holdco III BE B.V., Alychlo NV, Carmignac Gestion S.A., Carmignac Portfolio SICAV, Midlin NV, Bart Versluys en Johannes Stols. De inschrijvingsprijs bedroeg EUR 5,7916 per aandeel. Binnen 90 dagen na de uitgifte van deze aandelen zal Fagron een aanvraag tot notering op Euronext Brussel en Euronext Amsterdam indienen. Het totaal aantal stemrechtverlenende effecten van Fagron bedraagt na de uitgifte van de eerste tranche kapitaalverhoging 54.738.214. Het totaal aantal stemrechten (de noemer) bedraagt 54.738.214.

Samenstelling raad van bestuur

De buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van Fagron van 4 mei 2016 heeft ingestemd met de benoeming van zes nieuwe bestuurders op voorwaarde en met ingang van het verlijden van de inschrijving van WPEF VI Holdco III BE B.V., respectievelijk Alychlo NV, op de eerste tranche kapitaalverhoging bij een notariele akte. Met de afronding van de eerste tranche kapitaalverhoging is voldaan aan de opschortende voorwaarde waaronder de benoemingen waren geschied.

Met ingang van 20 mei 2016 is de raad van bestuur van Fagron als volgt samengesteld:

o Holdco FV B.V., vast vertegenwoordigd door Frank Vlayen

o Matthias Geyssens

o WPEF VI Holdco III BE B.V., vast vertegenwoordigd door Nathalie Clybouw

o Filiep Balcaen

o Aubisque BVBA, vast vertegenwoordigd door Freya Loncin

o Michael Schenck BVBA, vast vertegenwoordigd door Michael Schenck

o Robert Peek (onafhankelijk bestuurder, voorzitter)

o Nathalie van Woerkom (onafhankelijk bestuurder)

o Luc Vandewalle (onafhankelijk bestuurder)

o Johannes Stols (uitvoerend bestuurder, CEO)

Tweede tranche kapitaalverhoging

In de tweede tranche kapitaalverhoging (kapitaalverhoging met voorkeurrechten van de bestaande aandeelhouders) wil Fagron circa EUR 88 miljoen ophalen. De tweede tranche kapitaalverhoging houdt een aanbieding in van 17.105.690 nieuwe aandelen tegen een inschrijvingsprijs van EUR 5,16 per nieuw aandeel, met voorkeurrechten voor bestaande aandeelhouders volgens een ratio van 5 nieuwe aandelen voor 16 voorkeurrechten, waarbij elke aandeelhouder een voorkeurrecht per aangehouden aandeel krijgt toegewezen.

De inschrijvingsperiode voor de tweede tranche van de kapitaalsverhoging zal op een later tijdstip worden bepaald door de raad van bestuur van Fagron. De start van de aanbiedingsperiode is onderworpen aan de goedkeuring door de FSMA van een prospectus voor het aanbod met voorkeursrechten en de toelating tot verhandeling van de nieuwe aandelen.

In het geval van verschillen tussen de Engelse vertaling en het Nederlandse origineel van dit persbericht, zal de laatste prevaleren.

[1] Dit persbericht wordt verstuurd door Fagron NV en Fagron BV.

Profiel Fagron

Fagron is een wetenschappelijke farmaceutische R&D-onderneming die gericht is op het optimaliseren en innoveren van gepersonaliseerde farmaceutische zorg. Fagron levert Fagron Specialty Pharma Services, Fagron Trademarks en Fagron Essentials aan apotheken, klinieken en ziekenhuizen in 32 landen wereldwijd.

De Belgische vennootschap Fagron NV is gevestigd in Waregem en is genoteerd aan Euronext Brussel en Euronext Amsterdam. De operationele activiteiten van Fagron worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Fagron BV. Het hoofdkantoor van Fagron BV is gevestigd in Rotterdam.

Belangrijke informatie met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen

Bepaalde verklaringen in dit persbericht kunnen mogelijk als toekomstgericht worden beschouwd. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen, en worden beinvloed door verschillende risico's en onzekerheden. De Vennootschap kan bijgevolg geen garantie geven dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen zich zullen materialiseren en neemt geen verplichting op zich om enige toekomstgerichte verklaring bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of een andere reden.

Open onderstaande link voor het persbericht:

Zie het origineel.

Eerste tranche kapitaalverhoging Fagron afgerond

May 20, 2016

HUG#2014388

Fagron NV

Fagron NV Lichtenauerlaan 182, 3062 ME Rotterdam, The Netherlands

* T. +31(0) 88 33 11 133

* F. +31(0) 88 33 11 111