AOb-leden stemmen in met akkoord cao-vo

De achterban van de AOb stemt in met de nieuwe cao voortgezet onderwijs. De sectorraad ging afgelopen vrijdag akkoord. Uit een online peiling blijkt dat ook een grote meerderheid van de leden positief is over de nieuwe cao.

In het onderhandelaarsakkoord is afgesproken dat het salaris omhooggaat met drie procent per 1 juli 2016. Ook zijn er afspraken gemaakt over ontslaguitkeringen. AOb-bestuurder Ben Hoogenboom zei eerder dat hij tevreden is: `Dit akkoord kan ik verdedigen.'

De achterban is ook tevreden: 89,1 procent van de geenqueteerden vinkte aan dat ze instemmen met de nieuwe cao. In totaal vulden bijna duizend docenten de peiling in.

Ook de leden van de werkgeversorganisatie VO-raad en CNVO stemden in met het akkoord. De nieuwe cao gaat in vanaf 1 juli 2016 en loopt tot 1 oktober 2017. Deze cao geldt voor iedereen die werkt in het voortgezet onderwijs, zoals docenten en onderwijsonsteuners.

Welke afspraken zijn er gemaakt? Lees het artikel: 'Cao-loze periode voortgezet onderwijs einde ten einde' of download het PDF-bestand hieronder.