Haarlemmermeer ontvangt VNG Jaarcongres


Publicatiedatum:
dinsdag 24-05-2016
Haarlemmermeer is samen met de 100-jarige luchthaven Schiphol gastheer van het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG). Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni komen zo'n 2.500 burgemeesters, wethouders, raadsleden en griffiers naar Haarlemmermeer voor een boeiend en veelzijdig
congresprogramma met als thema `Pionieren in de polder, duurzaam vernieuwen en verbinden'.
Het is een mooie kans om bestuurders uit het hele land kennis te laten maken met onze dynamische en veelzijdige gemeente met 26 kernen en veel economische bedrijvigheid. Diverse ondernemers en organisaties uit Haarlemmermeer zijn betrokken bij onder andere de excursies en het avondprogramma.

Het eerste deel van het congres op 7 juni vindt plaats in Hangar 32 op Schiphol-Oost. 's Middags zijn er deelcongressen en excursies op locaties door heel Haarlemmermeer. Deelnemers konden kiezen uit een gevarieerd aanbod.

Aan het einde van de eerste dag worden de congresdeelnemers ontvangen in Het Oude Raadhuis. Aansluitend is er een diner en avondprogramma op het Raadhuisplein. Het diner wordt verzorgd door Haarlemmermeerse restaurateurs die de handen ineen hebben geslagen en de muziek grotendeels door
Haarlemmermeerse artiesten. Door de toestroom van zoveel bezoekers wordt een aantal wegen en parkeerterreinen afgesloten. Nadere informatie hierover volgt binnenkort op deze website.