Open dagen Zorgvlied en crematorion


Gepubliceerd op: 23 mei 2016
Op de zondagen 29 mei en 5 juni houdt Zorgvlied op veler verzoek extra open dagen. Op de Amstelveense begraafplaats aan de Amsteldijk 273 te Amsterdam, kunnen belangstellenden tussen 12.30 en 17.00 genieten van de prachtige natuur en de bijzondere grafmonumenten.
Het unieke crematorion, dat in april 2016 voor het eerst haar deuren opende, wordt waarschijnlijk tijdens deze open dagen de grote trekpleister. Het crematorion is de eerste in Nederland en valt op door de bijzondere tipi-achtige vormgeving. Het crematorion herbergt alleen een oven en een half
open voorportaal en oogt daardoor heel transparant. Tijdens de open dagen kan ook bij het crematorion een kijkje achter de schermen worden genomen.

Op de Open Dag is ook het karakteristieke Chalet geopend. Dit is een kleine ontvangst- en opbaarruimte geschikt voor kleinere gezelschappen. Of bezoekers kunnen een kijkje nemen bij het Lalibellum, het voor Nederlandse begrippen unieke grafkeldercomplex voor algemene graven. De bezoeker kan
ook een bezoek brengen aan de Urnenwijk De Paerl, waar een welhaast Oosterse sfeer hangt. De Paerl bestaat uit een lotusvijver met daarom heen prachtig vormgegeven porseleinen familie-urnen.

Op de Open dagen zorgen de medewerkers van Zorgvlied ervoor dat de bezoekers zich "Thuis. Op Zorgvlied "voelen.
Open dagen

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl