LUMC krijgt er twee Medical Delta-professoren bij

LUMC krijgt er twee Medical Delta-professoren bij

24 mei 2016 | PERSBERICHT

Het LUMC is vanaf 21 juni twee Medical Delta-professoren rijker. Dan worden prof. Corrie Marijnen van de afdeling Radiotherapie en prof. Rob Nelissen van de afdeling Orthopedie geinstalleerd tijdens het Medica Delta Event 2016 in Delft.

Dit evenement wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband tussen de twee umc's en drie universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam. Marijnen en Nelissen werken niet alleen bij het LUMC, maar ook bij de technische universiteit TU Delft. Het doel is om de meerwaarde te laten zien van zo'n dubbelbenoeming. In 2014 zijn al elf Medical Delta-hoogleraren geinstalleerd, onder wie prof. Edward Valstar (Orthopedie), prof. Frank Willem Jansen (Gynaecologie), prof. Boudewijn Lelieveldt (Radiologie) en prof. Hans Tanke (Moleculaire Celbiologie).

Medical Delta wil de kwaliteit van de gezondheidszorg verbeteren door onderling innig samen te werken, kennis uit te wisselen met het bedrijfsleven en interacties aan te gaan met de lokale overheden.

Evenement bijwonen

De benoemingen op 21 juni bijwonen? Inschrijven kan via de website van Medical Delta Event 2016. Daar is ook het programma te vinden en de namen van de andere hoogleraren die zijn benoemd.