Friesland College en Stenden bieden gezamenlijk associate degree aan

dinsdag 24 mei 2016

Stenden Hogeschool biedt voortaan samen met het Friesland College in Heerenveen de associate degree `Logistiek' aan. Op 19 mei 2016 ondertekenden namens het Friesland College Gerard Eilert, directeur School voor Techniek & Technologie, en namens Stenden Ann Mannen, Head of School van de School of Business van Stenden, een intentieverklaring om de samenwerking te formaliseren. Beide scholen bieden de associate degree duaal aan.

Verbeteren doorstroom

Het belangrijkste doel van de samenwerking is het verbeteren van de doorstroommogelijkheden van mbo'ers naar het hbo. Zeker voor Friesland is dit een aanvulling omdat de provincie geen eigen logistieke hbo-opleiding kent.

Het associate degree-programma is ideaal voor op mbo-niveau geschoolde werknemers in de logistiek die zich verder willen ontwikkelen. Daarnaast is het programma zeer geschikt voor jongeren die na het mbo niet meteen verder willen in een volledige hbo-studie. Stenden Hogeschool heeft in een samenwerking met Alfa College al ervaring opgedaan met deze opleiding.

Plus

Een associate degree duurt twee jaar en is in niveau een stap tussen mbo en hbo. Studenten leren onder meer zelfstandig projecten uitvoeren, waarmee de associate degree een `plus' vormt op het mbo en in de praktijk sterk overeenkomt met de eerste twee jaren van een bachelorstudie.

De duale variant betekent een combinatie van werken en leren. De student past nieuwe kennis direct toe in de praktijk. Hiervan profiteert dus iedereen meteen. Zo leert de student snel werken op een ander niveau en profiteert de werkgever van professionele medewerkers met kennis en vaardigheden op hbo-niveau. De lestijd is bovendien relatief gering voor de deelnemers.