Onderhoud in uw straat


digitale kaart (web)_0.jpg

digitale kaart

Wegbeheer en onderhoud: wanneer is mijn straat aan de beurt?

Het is soms lastig te begrijpen waarom de ene straat met een slecht wegdek wel wordt aanpakt en een andere straat met een even slecht wegdek niet. Hoe werkt dit precies?

Elke twee jaar wordt de technische kwaliteit (bijv. het asfalt) van de wegen geinspecteerd. Daarnaast wordt jaarlijks gecontroleerd op de criteria schoon, heel en veilig. Op basis van deze informatie wordt beslist op welke locaties er aan de weg wordt gewerkt. De projecten worden in volgorde
van urgentie geplaatst en ingepland, voor zover de financien dit toelaten. Zo wordt duidelijk aan welke projecten er wordt gewerkt en aan welke (nog) niet.

Werkzaamheden in uw straat

Voor de start van de werkzaamheden wordt u op verschillende manieren geinformeerd. Op welke wijze is afhankelijk (van de omvang) van het project. Benieuwd wat er in uw straat gebeurt? Tik op woerden.nl in de zoekfunctie `grootschalig herstel' in en de livestream kaart verschijnt als resultaat.
Op de kaart is te zien welke onderhoudswerkzaamheden hier worden uitgevoerd of dit jaar nog ingepland staan.

Critera voor wegvervanging

Een weg is aan vervanging toe als:
o de verharding er slecht uitziet,
o er grote schadeplekken (meer dan 20% reparatievakken) zijn,
o de weg minimaal 60 cm gezakt is t.o.v. oorspronkelijke hoogte.

Of de weg dan daadwerkelijk aangepakt wordt is afhankelijk van andere plannen in de openbare ruimte. Zoals rioleringswerkzaamheden, herinrichtingsplannen, groenvervanging of woningbouwplannen. Door dit te combineren wordt de overlast voor u beperkt en kosten bespaard. Is het wegdek in uw
straat slecht en de riolering dringend aan vervanging toe? Dan gaat de straat in de komende jaren op de schop. U wordt hiervan op de hoogte gesteld.