Oude apparaten en spaarlampen leveren lokale goede doelen EUR25.000,..


DEN HAAG - Inwoners uit de 327 gemeenten die samenwerken met Wecycle, kennispartner van Raadslid.Nu, konden voor een lokaal goed doel punten scoren door afgedankte elektrische apparaten of lampen (e-waste) in te leveren bij de milieustraat. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner
ontvangen ieder een sponsorcheque van EUR1.000,- voor een lokaal goed doel. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Wie op de milieustraat e-waste inleverde, kon punten scoren voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van EUR1.000,- voor het gekozen lokale goede doel. De eindstand van alle deelnemende gemeenten staat hier.

Doel van de actie is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Op 1 oktober start een nieuwe ronde van de inleveractie. Alle gemeenten kunnen wederom een eigen lokaal goed doel opgeven. Mocht de gemeente geen keuze maken, dan maakt de lokale Oranjevereniging kans op de sponsorcheque.

Optimaal recyclen

Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Kennispartner Wecycle

Wecycle is een kennispartner van Raadslid.Nu en focust zich op een meer duurzame samenleving. Bijna 90% van de Nederlandse gemeenten werkt samen met Wecycle en levert hiermee een bijdrage aan de circulaire economie. Zij kiezen hiermee voor een veilig, verantwoord en vertrouwd inzamel- en
recyclesysteem voor e-waste met aandacht voor social return.

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 26 mei 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en LinkedIn.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!