Hurkmans zet volgende stap in brede samenwerking


26 mei 2016 , Schadeherstel

Hurkmans Autoschade in Veghel heeft zich aangesloten bij het samenwerkingsverband Autowereld TopSelect. Het is de volgende stap van Gerard Hurkmans in zijn streven om minder afhankelijk te zijn van schadeherstel alleen.

"Het aantal schades neemt door de technologische ontwikkelingen steeds verder af, maar daarvoor in de plaats maken we ons nieuwe disciplines eigen", zegt Hurkmans daarover.

Binnen Autowereld TopSelect delen aangesloten bedrijven hun kennis en behalen zij gezamenlijk inkoopvoordelen. Voor Hurkmans is het daarnaast ook een samenwerkingsverband waar hij werk uit denkt te halen. "Doordat er ook universele garages aangesloten worden, waar Topselect nog mee in gesprek
is, kunnen zij bij autoschade rekenen op aangesloten schadeherstelbedrijven. Andersom kunnen wij op die manier ook onderhoud aanbieden."

Eind vorig jaar sloot Hurkmans zich ook al aan bij de autoverhuurformule Autohopper. "Na een halfjaar hebben we inmiddels iedere dag diverse Autohopperbewegingen in ons bedrijf. Daar zijn we zeer tevreden over."

En nieuwe plannen worden alweer gemaakt. Momenteel is Gerard Hurkmans met een twintigtal bedrijven bezig de markt voor caravan- en camperherstel te betreden, via het netwerk CarCamp.nl. Dit initiatief is naar verwachting in januari 2017 operationeel. "De handel in caravan- en camperonderdelen
is nogal ondoorzichtig. We gaan dan ook een eigen datanetwerk opzetten voor onderdelen, waar de aangesloten bedrijven gebruik van kunnen maken."

Het motto 'Samenwerken en professionaliseren', dat de richting van FOCWA Nieuwe Stijl samenvat, is Hurkmans op het lijf geschreven. "Het huidige verdienmodel klopt niet meer. Je ziet gewoon dat je het met schadeherstel alleen niet meer redt, zeker niet op de manier waarop we dat nu
georganiseerd hebben. Het verdienmodel staat niet meer in verhouding ten opzichte van de investeringen en omzet. We zullen op een heel andere manier naar de auto moeten gaan kijken, dus meer automotive breed gaan denken, zoals FOCWA Nieuwe Stijl dat ook beoogt."

Gerelateerde artikelen

* Autohopper opent meer vestigingen bij schadeherstelbedrijven

13 november 2015, Schadeherstel

Veel schadeherstelbedrijven zijn op zoek naar aanvullende activiteiten. De keuze voor autoverhuur is dan een logische. De shop-in-shop verhuurformule van Autohopper is op die manier de afgelopen maand...

Lees het hele bericht