Jaarverslag 2015 - Eigen Haard


Previous Next

* [IMG]

2015 was het jaar van een nieuwe woningwet en een nieuwe koers. We hebben weer laten zien dat we een bedrijf zijn dat zich - met mens en geld - inzet voor haar doelstellingen. En dat we daarmee prachtige resultaten boeken.

Ook in 2015 weer financieel gezond

Wij zijn een solide wooncorporatie. Onze financiele positie blijft onverminderd gezond. Ondanks het negatieve jaarresultaat. Deze wordt veroorzaakt door de effecten van het huurakkoord; lagere huurprijzen en indexatie zorgen voor minder kasstroom in de toekomst. Onze ratio's voldoen ruim aan
alle normen van toezichthouders.

Prestaties in het kort

Ruim 95% van onze woningen heeft een huur onder de EUR 710. 75% van onze woningen heeft een huur onder EUR 577. De gemiddelde huur is EUR 501. We maakten 3.540 mensen blij met een nieuwe woning. Daarvan had 96% een inkomen onder EUR 34.911. We besteedden EUR 190 miljoen aan nieuwbouw en
renovatie. We leverden maar liefst 633 nieuwe huurwoningen op. Goede cijfers. Maar we zijn vooral blij met de steeds hogere cijfers waarmee onze bewoners onze dienstverlening beoordeelden.

Koers: focus op betaalbaarheid en doorstroming

Met alle veranderingen in wet en regelgeving, werkten wij in 2015 onze ondernemingsstrategie uit. Wij formuleerden de strategie samen met onze huurders en belanghebbenden. De strategie bepaalt tot 2020 de richting. We zetten in op zo veel mogelijk betaalbaar wonen voor een brede doelgroep.
Daarnaast is doorstroming een belangrijk speerpunt voor de komende jaren.

Naar het jaarverslag

We zijn benieuwd wat u van onze resultaten vindt. En heeft u vragen of suggesties? Laat het ons weten via jaarverslag@eigenhaard.nl.

Met vriendelijke groet,
Eigen Haard

Mieke van den Berg en Bert Halm