Uitnodiging 2 juni: kom kijken bij de voorbeeldtuintjes van Steenbre..


* 26 mei 2016

Donderdag 2 juni om 15.00 uur opent wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema officieel de Steenbreek023 voorbeeldtuintjes in de Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9. De wethouder laat het goede voorbeeld zien en zal zelf het laatste plantje poten. Steenbreek023 legde de voorbeeldtuintjes samen
met betrokken Haarlemmers aan en kreeg daarbij hulp van het Leger Des Heils, Spaarnelanden en Kwekerij Loef. De tuintjes dienen als voorbeeld en inspiratie voor stadsgenoten om hun tuin te vergroenen.

Iedereen is van harte welkom bij de opening van de voorbeeldtuintjes. De eerste 30 enthousiastelingen ontvangen meteen een zakje zonnebloemzaadjes om thuis zelf aan de slag te gaan.

Wie op zoek is naar tuintips en informatie over tuinieren, kan op deze plek voortaan terecht. Ook kan via info@steenbreek023.nl een afspraak gemaakt worden met een tuinliefhebber of -professional.

Steenbreek023: `Tegels eruit, planten er in!'

Steenbreek023 stimuleert, inspireert en enthousiasmeert Haarlemmers om meer planten in hun tuin aan te leggen. Versteende tuinen nemen immers de overhand. Het motto luidt: `Tegels eruit, planten er in!' Een groene tuin is niet alleen mooier, het vangt ook het regenwater beter op in de aarde,
vergroot de biodiversiteit, gaat overbelasting van het riool tegen, brengt verkoeling op warme dagen, is gezonder voor de mens, dier en plant en remt de klimaatverandering. Lees meer op www.steenbreek023.nl.