Omgevingswet op komst


Omgevingswet op komst /

25 mei 2016 - Ruim 20 wetten en 100 regelingen over de leefomgeving worden, waarschijnlijk eind 2018, vervangen door een wet: de Omgevingswet. Hoe gaat Delft daarmee om? Op 7 juni is hierover een bijeenkomst.

Markt en omgeving

Het college heeft de Delftse conceptvisie op de invoering van de nieuwe Omgevingswet vrijgegeven voor het gesprek met de raad, stad en partners. Dinsdag 7 juni is er een TOP Delft bijeenkomst, met als onderwerp van gesprek de Delftse uitgangspunten voor de omgevingswet.

Minder regels, meer maatwerk

De nieuwe wet gaat veel betekenen voor gemeente en stad: meer overzicht, minder regels, meer ruimte voor initiatieven en meer lokaal maatwerk. De wet gaat meer dan twintig wetten en honderden regelingen die betrekking hebben op de leefomgeving, vervangen. Hij wordt waarschijnlijk eind 2018
ingevoerd.

Wensen voorop, handhaving achteraf

Delft wil dat de wet bijdraagt aan een leefomgeving waar het prettig wonen, werken en recreeren is, een sterkere lokale economie en meer bedrijvigheid. Uitgangspunten voor de wet zijn onder meer: denken in kansen, zo weinig en zo eenvoudig mogelijke kaders en regels, wensen staan voorop,
doelgerichte handhaving achteraf, informatie vindbaar en bruikbaar. Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente Delft.





Dinsdag 7 juni 2016, vanaf 20.00 uur in PrinsenKwartier aan het Sint Agathaplein 4: debatavond nieuwe Omgevingswet.