Kentekentoegang gaat in


Kentekentoegang gaat in /

26 mei 2016 - Woensdag 1 juni gaat kentekentoegang in de binnenstad in. De pollers zijn dan weg, op basis van kentekenherkenning krijgen ontheffingshouders toegang tot de binnenstad.

Kentekentoegang

Wie vanaf 1 juni de binnenstad in wil rijden, heeft een ontheffing nodig. Bewoners in het autoluwe gebied, bedrijfseigenaren of leveranciers kunnen een vaste ontheffing aanvragen om toegang tot de autoluwe binnenstad (voetgangersgebied) te krijgen. Om af en toe de binnenstad in te mogen rijden
om te laden en lossen, is een dagontheffing nodig. Deze kan aangevraagd worden via delft.nl/kentekentoegang of bij het Klant Contact Centrum aan de Phoenixstraat 16.

Betere doorstroom, aanrijdingen voorkomen

Een camera met automatische kentekenherkenning maakt een foto van het kenteken van alle gemotoriseerde voertuigen die de binnenstad inrijden. De foto wordt vergeleken met de database van ontheffingshouders: iedereen met een ontheffing kan nu zo doorrijden. Fysieke obstakels zoals paaltjes
(pollers) zijn vanaf 1 juni verleden tijd. Kentekentoegang moet de doorstroom verbeteren en vervelende aanrijdingen voorkomen.

Opstartfase

Bewoners en bezoekers van de binnenstad Delft krijgen tijd om aan het nieuwe systeem te wennen. In de opstartfase volgt bij een overtreding eerst een waarschuwing in plaats van een boete. Bij de toegangswegen worden bezoekers er tijdelijk met extra borden / informatie op gewezen dat ze een
gebied inrijden waar ze dat misschien niet mogen. Dat moet abusievelijk doorrijden voorkomen.

Waar staan de camera's?

Kentekenregistratie vindt plaats op de locaties waar voorheen de pollers stonden. Bij de ingangen van de Voorstraat, Oude Delft, Vesteplein, Molslaan, Vrouwjuttenland en Nieuwe Langendijk heeft men toegang tot de autoluwe binnenstad.





Op woensdag 1 juni om 14.00 uur geeft wethouder Lennart Harpe het officiele startsein voor kentekentoegang in de binnenstad van Delft. Kijk voor vragen over de toegang tot de binnenstad van Delft of het systeem met kentekenherkenning op de site van de gemeente Delft.