50e socialsofa onthuld in Bad Nieuweschans


50e socialsofa onthuld in Bad Nieuweschans

26 mei 2016
Vrijdag 27 mei onthult wethouder Ricky van den Aker socialsofa's in Nieuw Beerta en Bad Nieuweschans. De mozaieken verhalenbanken zijn tot stand gekomen in het kader van het provinciale project `Kiek over Diek'.

50 unieke banken vanaf 2009

Sinds april 2009 worden er in Winschoten socialsofa's gemaakt. Deze banken zijn van massief beton en wegen ca. 1700 kg. De banken zijn bestemd voor diverse locaties in de openbare ruimte. Ze worden bekleed met glasmozaiek door vrijwilligers uit de gemeente Oldambt en uit de omliggende
gemeenten. In de ontwerpen zijn vaak tekeningen van kinderen verwerkt.

De 50e bank wordt op vrijdag 27 mei om 15.00 uur onthult aan de Havenstraat in Bad Nieuweschans. Hieraan voorafgaand vindt om 14.00 uur de onthulling van de socialsofa aan de Hoofdstraat in Nieuw Beerta plaats.

10 banken voor `Kiek over Diek'

Dorpsbelangen Bad Nieuweschans en de Plaatselijke Commissie van Nieuw Beerta werden in 2014 als deelnemende dorpen vanuit de gemeente Oldambt uitgenodigd voor dit project. Sindsdien is er door de bewonersverenigingen voorbereidend werk verricht en zijn er onderwerpen, wensen en tekeningen
aangeleverd. Liesbeth Peeters en Ronald Raaijmakers van Bureau Het Wilde Oosten hebben dit verwerkt in prachtige mozaieken. Het aanbrengen van de mozaieken is vervolgens uitgevoerd door de vrijwilligers op de werkplaats in Winschoten.

Tags:
persbericht