26 mei 2016 Hondenbezitter, denk met ons mee!


Heeft u een hond? Denk met ons mee om het probleem van de uitwerpselen aan te pakken. Waar moeten er nog meer afvalbakken komen? Hebt u andere ideeen? Laat het ons weten via info@nederbetuwe.nl

Hond aan lijn

Hondenbeleid Neder-Betuwe 2016

Binnen Neder-Betuwe ervaren inwoners veel overlast van hondenpoep. Het college van Neder-Betuwe heeft besloten om hier wat aan te gaan doen. In het plan `Hondenbeleid Neder-Betuwe 2016' dat het college binnenkort vaststelt, staat het volgende.

* Hondenuitwerpselen mogen geen hinder voor anderen veroorzaken; wij stimuleren hondenbezitters om hun verantwoording te nemen.
* Een goede spreiding van de afvalbakken en inzetten van opruimzakjes voor uitwerpselen.
* Plaatsing van nog meer afvalbakken op routes waar veel mensen hun hond uitlaten.
* Hondenbezitters kennen als de beste deze routes dus hun inbreng is van harte welkom.
* De bestaande hondentoiletten gaan weg; er komt een gemeentelijk plantsoen voor in de plaats.
* De gemeente gaat gericht controles uitvoeren op het naleven van de regels in Neder-Betuwe op dit gebied en zal zo nodig boetes laten uitschrijven.
* Als het mogelijk is en ook wenselijk, dan komen er wellicht extra hondenspeelplaatsen.
* Binnen de bebouwde kom geldt overal de opruimplicht van hondenuitwerpselen, ook op de hondenspeelvelden.
* Wie een hond uitlaat is verplicht om zichtbaar opruimmiddelen bij zich te hebben.

De laatste twee punten vragen om een aanpassing in de Algemene Plaatselijke Verordening van Neder-Betuwe. Dat zal waarschijnlijk in september 2016 geregeld zijn.

1.700 honden

Bij Neder-Betuwe zijn ongeveer 1.700 hondenbezitters bekend. Dit jaar wordt nog gestart met actieve communicatie en een ludieke hondencampagne. Het is de bedoeling om in een prettige sfeer met hondenbezitters en niet-hondenbezitters oplossingen te bedenken voor het probleem van
uitwerpselenoverlast.

Meldpunt klachten

Klachtmeldingen over honden en hondenpoep kunt u doen via de website www.avri.nl (knop 'melding maken' - openbare ruimte Neder-Betuwe. Meldingen die met honden te maken hebben worden hier apart geregistreerd)