Daten voor een duurzamer Fryslan

Dwars door de grenzen van duurzaamheid heen, op zoek naar verbinding. Dat doel staat centraal tijdens de derde editie van de Duurzame Dates Fryslan. Op donderdag 26 mei 2016 is het Provinsjehus wederom de ontmoetingsplaats voor Friese duurzame initiatieven. Met de bedoeling dat de `vrijage' tussen de verschillende initiatieven Fryslan duurzamer zullen maken.

Meld uw duurzame idee aan!

Misschien heeft u een duurzaam initiatief op het gebied van water en energie? Een goed idee om op duurzame wijze een impuls te geven aan de biodiversiteit? Kent u een smakelijke innovatie op het vlak van duurzame voeding? Of heeft een briljante ingeving op het vlak van biobased of circular economy? Dan zijn we op zoek naar u! U kunt uw idee of initiatief tot 22 april indienen via het aanmeldformulier op www.fryslan.frl/duurzamedates.

Prijs

De meest aansprekende initiatieven worden door de organisatie uitgenodigd plaats te nemen aan de date-tafels. Deze derde editie van de Duurzame Dates Fryslan wordt afgesloten met de uitreiking van een jury- en publieksprijs.

Duurzame Dinsdag

Alle Friese inzendingen vinden tevens een plekje in het Duurzame Dinsdag-koffertje. Dit koffertje - met een landelijke oogst aan duurzame ideeen - wordt op Duurzame Dinsdag (de eerste dinsdag van september) aangeboden aan de staatssecretaris in Den Haag.

Duurzame Dates Fryslan 2016 is een samenwerking tussen IVN Fryslan en de provincie Fryslan.