Kom donderdag daten voor een duurzamer Fryslan

Heeft u passie voor duurzaamheid? En helpt u vanuit uw expertise graag mensen met goede ideeen? Geef u vandaag nog op voor de Duurzame Dates Fryslan 2016, via www.fryslan.frl/duurzamedates. Hier vindt u ook het programma van komende donderdag 26 mei.

De goede ideeen zijn al binnen. We zijn op zoek naar deelnemers die vanuit hun eigen expertise een bijdrage willen leveren, omdat de duurzame initiatieven juist baat kunnen hebben wij uw kennis, ervaring en het netwerk wat u met zich meebrengt. 26 initiatiefnemers met creatieve ideeen op het vlak van duurzaamheid komen in het Provinsjehus samen om te daten voor een duurzamer Fryslan. Door verrassende ontmoetingen leren de initiatiefnemers deskundigen kennen uit het bedrijfsleven, onderwijs, overheden en (advies)organisaties.

Kruisbestuiving

Twaalf initiatieven presenteren zich via korte filmpjes die op locatie gemaakt zijn. De overige 14 initiatieven laten zich zien tijdens de `dateplaza'. De opzet is dat er tijdens de dates goede aanvullingen op de initiatieven uit de diverse aanpalende duurzame sectoren zullen komen. En dat de dates leiden tot vervolgideeen en nieuwe, inspirerende samenwerking.

Duurzame Dinsdag

Juryvoorzitter gedeputeerde Michiel Schrier maakt aan het einde van de middag bekend welk duurzaam initiatief gekozen is tot winnaar van de Friese Duurzame Dates 2016. Het winnende initiatief krijgt na afloop van de dates extra advies. En ook gaat de winnaar - met de andere 25 Friese inzendingen - mee in de Duurzame Dinsdag-koffer. Die koffer vol ideeen uit heel Nederland krijgt de staatssecretaris op Duurzame Dinsdag (de eerste dinsdag van september) aangeboden.

Duurzame Dates Fryslan is een samenwerking tussen de provincie en IVN Fryslan.